Sök
Speltips Hockey

Speltips NHL: Nashville är friskt och hett igen!

Den solklara Stanley Cup-kandidaten Nashville Predators var för en tid sedan inne i en ovanligt jobbig period. Nu har dock truppen frisknat till och formen är kraftigt stigande – natten till torsdag ska Chicago besegras!

Odds och statistik för detta speltips är taget från 1×2.se där du även kan ta del av fler Speltips från NHL.

Matchinfo
Chicago-Nashville
Ishockey, NHL
Torsdag 10 januari 02:00

Inbördes möten
2018: Chicago-Nashville 2-1
2018: Nashville-Chicago 5-2
2018: Nashville-Chicago 1-2
2017: Nashville-Chicago 3-2
2017: Chicago-Nashville 1-2

Skador och frånvaro, Chicago
Chicago saknar sedan snart en månad tillbaka sin solklare förstekeeper Crawford, som åkte på hjärnskakning i mitten av december. Ett tungt avbräck, i synnerhet då veteranen Ward haft det tufft. På sistone har Collin Delia kommit och överraskat positivt i buren men visst längtar Blackhawks efter att få tillbaa Crawford. I övrigt är det lugnare, endast svenskbacken Forsling på skadelistan.

Skador och frånvaro, Nashville
Nashville har slitit med skador denna säsong men nu är läget bättre än på länge. Subban och Arvidsson har återkommit – och senast var även esset Filip Forsberg tillbaka. Givetvis en rejäl ”boost” för Nashville-offensiven, nu är kanonkedjan med Arvidsson, Johansen och Forsberg äntligen intakt igen. Nyttige Turris saknas fortsatt, liksom Salomäki och Weber, men truppstatusen har alltså verkligen gått åt rätt håll.

Läget i laget, Chicago
Chicago lyfte bucklan 2010, 2013 och 2015 – men nu är laget inte ens halvnära den nivån. Lagbygget har sakta men säkert försämrats de senaste säsongerna och inför denna säsong rankades Blackhawks lägre än på länge.

Mästarcoachen Quenneville sparkades i november men den gamle Mora-tränaren Colliton har inte förmått Chicago att lyfta nämnvärt. Den senaste månaden har i alla fall varit okej men för att bli en seriös utmanare kring strecket krävs ytterligare några nivåer – och det finns knappast hos årets Chicago. Senast blev det stryk här hemma mot Calgary, 3-4.

Läget i laget, Nashville
Nashville har etablerat sig som ett givet topplag och rankas även denna säsong som en av de hetaste utmanarna till bucklan – den kapaciteten har funnits i ett par år nu och visst kan det ”vara dags”. Mot den bakgrunden var det förstås överraskande att Nashville nyligen åkte på sex raka förluster. Samtidigt var det flera knappa historier och Nashville var delvis ursäktat av skadeläget. Vändningen kom på nyårsafton då man vände och vann i Washington – från den matchen och framåt har Predators tagit nio poäng av tio möjliga. Den allra snyggaste segern kom senast: 4-0 i Toronto. Noterbart var att klasskeepern Rinne bara behövde göra 18 räddningar för att hålla tätt. Att Nashville är tillbaka på banan är enkelt att konstatera!

Speltips Chicago-Nashville
När Nashville var här strax före jul blev det stryk med 1-2 – men sedan dess har Nashville dels fått tillbaka kuggar, dels hittat formen. Siktet är inställt på serieledningen och är gästerna bara nära nivån från de senaste matcherna ska ett blekt Chicago smidigt tystas den här gången.
Nashville spelas till oddset 1,94 och över!

Den här artikeln handlar om: