Sök
Roger Rönnberg
SHL

”Är absolut ingen utvisning…utan att kommentera domarna”

Frölunda dominerade totalt under långa stunder, men föll ändå mot Brynäs. Efter matchen var det fokus på domarna, men Roger Rönnberg ville inte kommentera dem…eller?

Daniel Mannberg slet sig fri, fälldes, men fick ingen utvisning med sig. Jonathan Sigalet tacklades schysst av Emil Forslund men åkte på en utvisning. Det skedde i samma sekvens. När sedan Niclas Andersén tacklade Pathrik Westerholm blind-side stod det klart att även den här matchen mellan Frölunda och Brynäs skulle kunna få ett kontroversiellt avgörande.

Men det fick det, tack och lov, inte. Daniel Mannbergs avgörande kom helt regelrätt. Snackisen blev ändå Anderséns smäll på Westerholm.
– Jag får inte komentera domarna, det är så det fungerar i SHL. Jag får inte kommentera deras insats, de går fria från det. Vi har en gentlemen agreement på det i ligan. Men om jag ska kommentera situationen som sådan så…att tackla någon från blindside som inte har pucken känns inte som något vi eftersträvar efter de 50-talet hjärnskakningar vi haft i SHL den här säsongen, sade Roger Rönnberg.

”ABSOLUT INGEN UTVISNING”

Rönnberg konstaterade dock att han ansåg att de powerplay Frölunda fick var feldömt.
– Det är absolut ingen utvisning i den situationen…Då är det mer utvisning på vår kille. Utan att kommentera domarna, alltså, tillade han snabbt.

För Brynäs del innebar segern att de studsade upp på vinnarhästen igen trots en till stora delar svag insats.
– Vi visar en stark moral. Vi har tillbakapressade i nästan två perioder men tar ändå chansen att spela anfallshockey när vi kan. Vi stretar emot bra och vågar spela, säger tränaren Magnus Sundquist.

Rönnberg var inne på samma spår.
– Vi har all utom effektivitet. Har vi effektivitet är matchen död efer andra perioden. Med bättre effektivitet där dödar vi matchen. Det tror jag alla som sett matchen har sett.

 

Den här artikeln handlar om: