Sök
Martin Janolhs
Södertälje SK

Lämnar Malmö – klar för sin femte allsvenska klubb

Han slog sig inte riktigt in i en bärande roll i Malmö men har gjort succé som utlånad till Pantern. Nu är Martin Janolhs klar för Södertälje.
– För min del gäller det att komma in i gänget fort och förtjäna istid så jag kan bidra till att ta SSK uppåt, för det är där de hör hemma, säger han.

Han har varit med länge men det var först den här säsongen Martin Janolhs fick chansen i SHL. Det blev fem poäng på 21 matcher innan han lånades ut till Pantern där det blev sex poäng (3+3) på sex matcher.

Nu lämnar han Malmö, och Pantern, och skriver på ett kontrakt med Södertälje. Avtalet gäller till 2020.
– Martin är en erfaren center som även kan spela ytterforward. Han har mycket rutin från Hockeyallsvenskan men han även provat på att spela SHL. Men viktigast av allt är att han vill utvecklas och ta nästa steg som spelare, säger huvudtränare Ulf Lundberg i ett pressmeddelande.

FEMTE ALLSVENSKA KLUBBEN

27-åringen hoppas kunna spela upp SSK till SHL.
– Det känns jättekul. Jag vet att SSK är en stor och proffsig klubb. För min del gäller det att komma in i gänget fort och förtjäna istid så jag kan bidra till att ta SSK uppåt, för det är där de hör hemma, säger Martin Janolhs.

Martin Janolhs har också spelat allsvensk hockey för Leksand, Almtuna och Karlskrona. Han har 178 poäng på 417 allsvenska matcher. Så sent som igår nätade han för Pantern. I morgon möts Södertälje och Pantern…

Den här artikeln handlar om: