Sök
Per-Åge Skröder.
SHL

Berättar om pressen – tvingades till sjukhus mitt under kvalet mot Leksand

Han gjorde elva säsonger i klubben och var med om både SM-guld och degradering. I en lång och öppenhjärtig intervju med Hockeypuls berättar nu norrmannen om den tunga tid som följde efter klubben åkte ur SHL.

Per Åge Skröder kom till Örnsköldsvik och Modo 2006 och fick omgående vara med att vinna SM-guld våren därpå. Men sedan började nedgången sakta men säkert för klubben, som vid flera tillfällen tvingades till negativt kval.
— Första gången när vi hängde på snöret mot Södertälje fick man höra att alla på kontoret får sparken om vi förlorar. Varje gång vi klarade oss, mot Södertälje och Vita Hästen, kunde man andas igen, berättar 40-åringen för Hockeypuls.

TRODDE HAN SKULLE FÅ EN HJÄRTINFARKT

Pressen var stor på laget och Per Åge Skröder, som lärt sig att verkligen älska klubben, tog på sig en stor del av pressen själv. Dagen innan match sex i kvalet mot Leksand 2016 fick han vad som utifrån sett kan tolkas som en panikattack och tvingades uppsöka akuten.
— ”Fan, något är inte bra”, tänkte jag. Något var fel. Jag trodde att jag skulle få en hjärtinfarkt. Hela min arm domnade bort. Då åkte vi till akuten direkt. Jag låg där dagen innan match och de såg att mina värden var bra.
—  I efterhand vet vi vad det handlade om. Det var en reaktion på stressen och pressen jag kände. Och att min mamma hade gått bort. Jag hade inte ventilerat det och i kombination med att vi  legat där vi legat i tabellen under många år fick jag den reaktionen.

Efter det förlorade kvalet mot Leksand fick han rådet att gå till en kurator, vilket han gjorde och han berättar att han tycker det var bra att få prata med någon utomstående.

Per Åge Skröder berättar att han mår bättre idag, men att han fortfarande kan få skuldkänslor över att laget åkte ut.

Den här artikeln handlar om: