Sök
Trevor Mingoia
SHL

Ny succé för Rögles allsvenska värvning: ”Går inte att sväva iväg”

Olle Liss ifjol. Trevor Mingoia i år. Rögle fyndar spelare i HockeyAllsvenskan – och får full utdelning. På torsdagen blev årets succévärvning tvåmålsskytt i skånederbyt mot Malmö.
– Vårt mål är att ge killarna förutsättningar att lyckas. Han har tagit chansen, hyllar Rögles sportchef Chris Abbott. 

ÄNGELHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

För Trevor Mingoia har det varit många debuter de senaste veckorna. Första SHL-matchen, första målet och på torsdagen också första skånederbyt. Inför 5051 åskådare (lapp på luckan) lyckades Rögle besegra Malmö med 6-4 i säsongens tredje möte.
– Jag har nog inte spelat en match som varit så intensiv och passionerad. Fansen var otroliga. Den mest elektriska stämning jag har upplevt, beskriver Mingoia.

Sedan amerikanen lånades in från Västervik – för att sedan bli Rögles spelare fullt ut – har 26-åringen spelat sex matcher, gjort fem mål, och totalt åtta poäng. Tre av dem kom mot Malmö. Mingoia gjorde 2-2 och 6-4 samt spelade fram till Lucas Elvenes 4-3-mål.
– Man måste ta det dag-för-dag. Det går inte att sväva iväg för då spelar man ett annat spel. Jag försöker göra det jag är bra på och det är att vara runt målet. Det är där jag gör mina mål och inte som Ovechkin gör, säger Mingoia.

SAGOLIK RESA

Mingoias hockeyresa gick inför den här säsongen från Milwaukee Admirals i AHL och Norfolk Admirals i ECHL till Västervik i HockeyAllsvenskan. Där blev det omedelbar poängsuccé för högerskytten som levererade 24 poäng (8+16) på 26 matcher. När Rögle fick kort om folk i samband med JVM lånade skåneklubben in amerikanen. Det resulterade senare i ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.
– Trevor har gjort ett grymt jobb. Han har gjort vad vi velat och har en bra inställning. Han har kommit in bra med laget ledarstaben, säger Abbott.

Trevor Mingoias framgångar väcker minnen till liv i Ängelholm. När Rögle låg pyrt till ifjol hittade Chris Abbott (och scouten Christoffer Malm) Olle Liss i allsvenska Pantern. Liss pangstartade sin SHL-karriär genom att ösa in 14 poäng på elva matcher. Precis som Mingoia gjort i inledningen av sin.

Vet du att Olle Liss hade en liknande resa som dig förra året?
– Vi har inte snackat om det. Men några i laget har sagt att det var liknande för honom. Det är ganska coolt att jag fått samma möjlighet. Jag försöker ta den och hålla fokus, säger Mingoia.

Chris Abbott blundar inte för likheten mellan de två scenariona.
– Allt handlar om dem. Vårt mål är att ge killarna förutsättningar att lyckas. Han har tagit chansen och får spela med bra spelare. Jag är glad för hans skull.

Debuterna fortsätter komma för Mingoia, och efter torsdagens seger kan han också lägga till ”derbyhjälte” på sitt hockey-CV.
– Alla har berättat hur stor den här matchen är. Det är den första jag spelat i Sverige och jag tror knappast att jag kunde klivit in i en bättre derbymatch än Rögle och Malmö.

Succévärvningen vill stanna: ”Jag skulle älska det”

 

 

Den här artikeln handlar om: