Sök
Brandon Gormley.
SHL

Utsågs till JVM:s bäste back 2012 – klar för Frölunda

Enligt Göteborgs-Posten så har den förre Mora-backen Brandon Gormley gjort klart med Frölunda. En stund senare gick klubben ut och bekräftade.

Brandon Gormley draftades av Phoenix i den första rundan 2010 (som nummer 13 totalt) och två år senare utsågs han till JVM:s bäste back. Men något större fäste i NHL blev det aldrig och hittills har det bara blivit 58 NHL-matcher för Phoenix/Arizona och Colorado.

Ifjol kom han till Mora och SHL och bidrog med 17 poäng på 41 matcher innan karriären goick vidare i Finland för TPS Åbo. Men idag kom beskedet att han lämnar den finska klubben och nu låter alltså Göteborgs-Posten berätta att han är klar för Frölunda.

En stund senare gick även Frölunda ut på sin hemsida och bekräftade.
— Med Nörstebö skadad ville vi utnyttja den här möjligheten och värva en back till. Vi känner till honom sedan tiden i Mora och har haft kontakt med honom tidigare, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

2012 vann Gormley brons med Kanada i JVM och han utsågs då till turneringens bäste back.

 

Den här artikeln handlar om: