Sök
Jesper Fast mot Robin Lehner.
Nyheter

Han vann den blågula duellen – chanslös på landsmannens konstnummer

Robin Lehner spelade inatt sin andra match mot för Islanders mot den stora rivalen Rangers. Då fick han vinna för första gången – men på Jesper Fasts luriga skott var han chanslös. Matchen mellan Rangers och Islanders slutade 3-4.

Robin Lehner, som vunnit samtliga av sina åtta senaste starter, stod för andra gången i karriären ett stadsderby i New York och för första gången fick han vinna. 27-åringen motade 27 av de 30 skott han fick på sig.

På andra sidan stod Henrik Lundqvist, en herre som spelat betydligt fler derbyn i karriären. Han fick se fyra av 20 skott gå förbi sig.

Lagen följdes åt målmässigt genom hela matchen och 8:40 in i den tredje perioden kvitterade Rangers. Målskytt var Jesper Fast som nätade för sjunde gången i karriären. Och det var ett riktigt läckert mål 27-åringen från Nässjö levererade. I ett anfall så hamnade pucken högt upp i luften, Fast följde den med blicken och nästan nere på isen igen klämde han till för kung och fosterland och placerade gummit bakom en chanslös Lehner.

SE JESPER FASTS MÅL HÄR:

Men glädjen över Fasts kvittering skulle inte hålla i sig ordinarie tid ut. Med bara en dryg minut kvar av matchen kunde Josh Bailey avgöra till Islanders fördel.

För Rangers var detta fjärde raka förlusten.
— Det är synd, jag tryckte vi spelade väldigt bra, särskilt i tredje. Vi arbetade hårt, bra energi, så det är tufft, sa Henrik Lundqvist om förlusten till nhl.com.

New York Rangers – New York Islanders 3-4 (1-2,1-1,1-1)

Rangers: Ryan Strome, Kevin Shattenkirk, Jesper Fast
Islanders: Mathew Barzal, Jordan Eberle, Anders Lee, Josh Bailey

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR:

Den här artikeln handlar om: