Sök
Dec 31, 2018; Calgary, Alberta, CAN; Calgary Flames left wing Johnny Gaudreau (13) celebrates with center Sean Monahan (23) and center Elias Lindholm (28) after a third period goal against the San Jose Sharks at Scotiabank Saddledome. The Flames won ​8-5. Mandatory Credit: Candice Ward-USA TODAY Sports …
Nyheter

Flames fortsätter att vinna – svenskarna bakom segern

Calgary Flames är ett av NHL:s bästa lag den här säsongen. I natt kom Flames fjärde raka seger när man besegrade Florida med 4–3 hemma i Scotiabank Saddledome. Tre av lagets fyra svenskar fanns med i poängprotokollet i segermatchen.

Calgary har varit ett av NHL:s stora överraskningslag den här säsongen. Från att ha missat slutspelet ifjol är nu Flames ett av ligans bästa lag. I natt tog laget sin fjärde raka seger då man hemmaslog Florida med 4–3 efter att ha vänt ett 0–2-underläge till seger.

TRÄNAREN INTE NÖJD TROTS SEGERN

Mikael Backlund, Oliver Kylington och Elias Lindholm stod samtliga för en passningspoäng i matchen. Backen Rasmus Andersson blev ende svensk i Flames att inte noteras för en poäng i segermatchen.

Trots segern var Flames tränare Bill Peters inte helt nöjd med sitt lag.
– Vi har inte spelat bra på ett tag, utan det har blivit maskerat av att vi tagit segrar. Men vi har inte spelat bra, säger Peters till nhl.com.

Flames toppar den västra konferensen och ligger tvåa i hela ligan med sina 62 inspelade poäng på 46 matcher. Bara suveränerna Tampa bräcker Calgary, då de har 70 poäng på 44 matcher.

Calgary Flames – Florida Panthers 4–3 (0–1, 2–1, 2–1)
Calgary: Michael Frolik (11), Mark Giordano (7), Matthew Tkachuk (21), Sean Monahan (24)
Florida: Jonathan Huberdeau (12), Jevgenij Dadonov (18)

Den här artikeln handlar om: