Sök
Tampa Bay tredjar bort Slater Koekkoek i utbyte mot Jan Rutta.
Tampa Bay

Dominerar NHL – nu breddar Lightning backbesättningen

Tampa Bay har dominerat NHL under första halvan av säsongen. Nu förstärker Tampa laget ytterligare. Laget har trejdat till sig tjeckiske backen Jan Rutta från Chicago i utbyte mot Slater Koekkoek, skriver man på sin hemsida.

Tampa Bay Lightning väljer att göra förändringar på backsidan. Under lördagsnatten meddelade klubben att man trejdat till sig den tjeckiske backen Jan Rutta från Chicago i utbyte mot Slater Koekkoek. Lightning ger också upp ett femterundeval i sommarens draft, samtidigt som man får ett sjunderundeval, även det till sommarens draft.

SKEPPAR BORT FORNE BACKTALANGEN

Rutta kom till NHL och Chicago inför förra säsongen efter att ha imponerat i den tjeckiska ligan och under VM 2017. 28-åringen spelade 57 matcher för Blackhawks den gångna säsongen och noterades för 20 poäng (6+14). I år har tjecken dock haft det lite tyngre och bara kommit till spel i 23 matcher under säsongen. Rutta har även spelat åtta matcher för klubbens farmarlag Rockford den här säsongen.

Slater Koekkoek, som skickas andra vägen, var en gång i tiden en väldigt lovande back. Koekkoek draftades som tionde spelare totalt i draften 2012, men har haft svårt att ta en ordinarie tröja i Tampas backuppsättning sedan han lämnade juniorhockeyn 2014.

Den här säsongen har 24-åringen spelat nio matcher i Lightning, med ett mål som facit.

Tampa Bay toppar hela NHL med sina 70 inspelade poäng på 44 matcher. Laget har vunnit nio av sina tio senaste matcher och har tolv poäng ned till den närmaste konkurrenten Toronto i den östra konferensen.

Den här artikeln handlar om: