Sök
141213 En klubba och puck under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Malmš Redhawks och TimrŒ den 13 december 2014 i Malmš. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRN / kod LT / 35021 …
WHL

Ligabossen: Därför ska inte juniorerna ha betalt

Röster i Kanada har höjts för att ge juniorer i de tre högsta juniorligorna betalt. De utför trots allt ett arbete menar många. Nu ger ligabossen Gilles Courteau sin syn på saken.

Spelarna i de tre kanadensiska juniorligorna spelar utan lön och röster har nu höjts för att de ska få en minimilön. En del menar att de utför ett farligt arbete helt gratis. I en intervju med cbs.ca berättar QMJHL:s president, Gilles Courteau, att han inte tycker de ska ha betalt.
— En spelare ska aldrig bli sedd som en anställd. Vi vill att spelarna ska spela i ligan för att fokusera på hockey och skola. Ingenting annat.

ANLEDNING ATT HOPPA AV SKOLAN

Corteau, som har varit president för ligan i hela 33 år, menar på att lön ger en anledning för spelarna att hoppa av skolan. Han menar att de kan tänka att de inte längre behöver gå i skolan och istället ta tag i studierna efter den professionella karriären.

Fem svenskar spelar just nu i det kanadensiska juniorsystemet, Emil MalysjevLinus NässénAdam BoqvistRickard Hugg och Hugo Leufvenius.

Den här artikeln handlar om: