Sök
181226 Isac Lundeström of Sweden during the 2019 IIHF World Junior Championship game between Finland and Sweden on December 26, 2018 in Victoria. …
SHL

Lundeström spelklar – då återförenar Luleå succékedjan

Alla turer kring Isac Lundeström vara eller icke vara är över. 19-åringen är spelklar för Luleå och till eftermiddagens bortamatch mot Örebro väljer tränaren Thomas ”Bulan” Berglund att återförena fjolårets succékedja med Lundeström, Emil Larsson och Einar Emanuelsson.

LÄS MER: Efter alla oklara besked – nu är han spelklar

I går blev det till slut klart att svenske JVM-stjärnan Isac Lundeström är spelklar för Luleå. I dag gör 19-åringen comeback i Luleåtröjan efter en höst i NHL och AHL, och han gör det med bekanta ansikten vid sin sida.

”SKÖNT ATT VARA TILLBAKA”

Till dagens bortamatch mot Örebro väljer Luleå att återförena fjolårets succékedja med Lundeström, Emil Larsson och Einar Emanuelsson.
– Förhoppningsvis kan vi ha lite kul ute på isen. Men vi fokuserar först och främst på att göra ett starkt defensivt jobb, säger Lundeström till NSD.

Lundeström landade i Luleå redan för en vecka sedan, men blev av olika anledningar inte spelklar förrän i går.
– Jag var lite sliten när jag kom hem, det var jag. Men nu har jag varit hemma ett tag och allt känns bättre. Det känns skönt att vara tillbaka i SHL. Sedan blir man blir sugen på att spela när man sitter vid sidan om. Men nu får jag äntligen lira igen, det ska bli kul, säger 19-åringen till NSD.

Under sin tid i Anaheim blev det totalt två assist på 15 matcher för den Gällivare-födde forwarden.

Den här artikeln handlar om: