Sök
Jan 11, 2019; Winnipeg, Manitoba, CAN; Winnipeg Jets center Andrew Copp (9) and Winnipeg Jets left wing Brandon Tanev (13) celebrate their win over the Detroit Red Wings with Winnipeg Jets goaltender Laurent Brossoit (30) at Bell MTS Place. Mandator​y Credit: James Carey Lauder-USA TODAY Sports …
Winnipeg

Reservmålvakten mellan stolparna – då fortsätter Jets att vinna

Connor Hellebuyck är Winnipeg Jets givne förstamålvakt. Det är inte speciellt ofta reservmålvakten Laurent Brossoit får chansen mellan stolparna, men när han väl får det så vinner Jets i regel alltid. I natt kom 25-åringens nionde seger på sina tio starter när hans Winnipeg kunde besegra Detroit med 4–2.

Senaste matchen som Laurent Brossoit startade för Winnipeg Jets var i 4–0-matchen mot Vancouver den 22 december. Då räddade den 25-årige burväktaren samtliga 40 skott han ställdes mot, men sedan dess har Brossoit fått följa sitt lag från bänken.

I natt var 25-åringen tillbaka i målet. Som brukligt när Brossoit får chansen mellan stolparna så vann Jets, då man besegrade Detroit med 4–2 på hemmais. Segern var Brossoits nionde på sina tio starter den här säsongen.
– Han har varit fantastisk. Det är så skönt att ha det där självförtroendet att han kommer göra de stora räddningarna när det behövs, och det gjorde han i kväll (läs: i natt), säger Winnipegcentern Bryan Little till nhl.com.

BÄST RÄDDNINGSPROCENT I LIGAN

Brossoit räddade 33 av 35 skott i matchen och har den här säsongen räddat hela 93,9 procent av alla skott han ställts mot. Med den noteringen är han hela ligans bästa målvakt.
– I början kändes det lite ringrostigt. Första perioden var lite slarvig i mina ögon, men i den andra och tredje perioden kände jag mig tryggare och det kändes bra, säger Brossoit om sin egna insats i segermatchen.

Winnipeg hade kommandot under hela matchen. Brandon Tanev gav hemmalaget ledningen redan efter 13 sekunder, och efter det släppte aldrig Jets sin ledning.
Niklas Kronwall noterades för en assist för sitt Detroit.

Winnipeg Jets – Detroit 4–2
Winnipeg: Brandon Tanev (10), Blake Wheeler (8), Bryan Little (9), Kyle Connor (16)
Detroit: Luke Glendenning (6), Dennis Cholowski (7)

Den här artikeln handlar om: