Sök
Skellefteå öste på och Marcus Sylvegård fick matchstraff.
Timrå IK

SHL-SVEPET: Målexplosion och heta känslor

Det spelades tre matcher i SHL under lördagskvällen. Nedan tar vi er igenom dessa i ett svep.

Mora – Frölunda 2 – 3 (0-1, 2-2, 0-0)

Mora: Matej Stransky, Niki Petti
Frölunda: Samuel Fagemo, Ponthus Westerholm, Mats Rosseli Olsen

Ett möte mellan två lag som slåss i varsin ände av tabellen. Bortalaget, som har toppkänning, tog ledningen men Mora, som krigar i botten, vände på steken i den andra perioden och gick upp i ledning.

Frölunda lät sig dock inte nedslås, utan vände tillbaka innan den andra periodvisslan ljöd. Sedan släppte de inte in Mora i matchen igen och kunde gå segrande ur striden.

Färjestad – Malmö  3 – 1 (2-1, 0-0, 1-0)

Färjestad: Marcus Nilsson, Michael Lindqvist, Axel Ottosson
Malmö: Frederik Storm

Det här var en match som hade det mesta. Hög fart, intensitet, käbbel och bråk. I den första perioden brakade det loss rejält i Färjestads avbytarbås sedan Fredrik Händemark blivit inknuffad där. Det ledde till att Marcus Sylvegård, som gav sig in i båset för att hjälpa sin lagkamrat, fick matchstraff.Färjestad: Marcus Nilsson, Michael Lindqvist, Axel Ottosson
Malmö: Frederik Storm

Det spelades hockey också. Innan tio minuter ens passerat var hemmalaget i ledning med 2-0. Men i den andra perioden kunde Malmö reducera.

Men Färjestad ökade på i den tredje perioden och detta hämtade sig inte Malmö ifrån.

Timrå – Skellefteå  4 – 6 (1-2, 2-2, 1-2)

Timrå: Rickard Palmberg, Janne Jalasvaara, Sebastian Ohlsson, Ludvig Rensfeldt
Skellefteå: Tim Söderlund, Joakim Lindström, Oscar Möller, Albin Lundin, Robin Alvarez, Edwin Hedberg

Två lag i stort behov av poäng. Timrå har stridit i botten hela säsongen och Skellefteås form på senare tid har haft mer att önska.

Skellefteå hade ledningen med både 0-1, 1-3 och 2-4 och såg ut att gå mot tre livsviktiga poäng i kampen om slutspel. I samband med 2-4-pucken byttes Timrås målvakt Niklas Svedberg ut ersattes av Victor Brattström. Det är oklart om det var det som tände hemmalaget, men innan den andra periodpausen hade de reducerat och i den tredje perioden kvitterade de.

Skellefteå på väg att rasa sönder och samman? Nej, drygt två minuter efter kvitteringen så återtog de ledningen och kunde sedan öka på. Andra segern på tre matcher för Skellefteå och har måhända hittat vinnarspåret igen.

Den här artikeln handlar om: