Sök
180402 Södermanlands Lova Blom under ishockeymatchen om tredje pris i Stålbucklan mellan Småland och Södermanland den 2 april 2018 i Sundsvall. …
Nyheter

Sverige avslutade med seger – slutade femma i JVM

Sverige föll tungt i kvartsfinalen mot Finland. Under lördagsmorgonen spelade Alexander Bröms landslag match om femteplatsen, en match man också vann med 2–1 sedan Lova Blom avgjort matchen i den andra perioden.

Efter fyra raka förluster i JVM-turneringen i Japan kunde det svenska U18-landslaget avsluta på topp. I matchen om femtepris kunde Alexander Bröms landslag ta sin första seger i turneringen, då man besegrade Schweiz med 2–1.

VANN SKOTTEN ÖVERLÄGSET

Matchen började inget vidare för Sverige, då schweiziskorna kunde ta ledningen redan efter två minuters spel genom Emma Ingold. Kort därefter kunde Skövde-spelaren Lina Ljungblom kvittera matchen och 5:25 in i mittperioden stod Lova Blom för det matchavgörande 2–1-målet.

Svenskorna vann skottstatistiken överlägset (31-12), vilket endast tvingade AIK-målvakten Amanda Johansson till att göra elva räddningar i matchen.

Finalen i JVM-turneringen spelas i morgon, då USA och Kanada gör upp om guldet.

Den här artikeln handlar om: