Sök
Jake Guentzel
Pittsburgh

Gjorde fem mål – på ett dygn

Hattrick mot Anaheim igår. Två nya mål mot Los Angeles i natt. Jake Guentzel är glödhet för Pittsburgh. Trots hans mål föll dock laget med 5-2 mot Kings.

Jake Guentzel slog igenom i slutspelet häromåret, när han bildade ett vasst radarpar med Sidney Crosby och hjälpte Pittsburgh till Stanley Cup-vinst. Nu har han fått sitt riktiga genombrott även i NHL.

Efter att förra året ha gjort 22 mål på 82 matcher har Guentzel fått det att lossna ordentligt den här säsongen. Han står nu på 23 mål på 45 matcher efter att ha upplevt karriärens galnaste måldygn. Igår natt gjorde Guentzel hattrick i segern mot Anaheim. I natt gjorde han två nya mål mot Los Angeles. Fem mål på ett dygn, alltså.

FYRA – GENOM ALLA TIDER

Men Jake Guentzels två mål räckte inte till några poäng. Pittsburghs svit på sex raka bortavinster fick således ett abrupt slut. Los Angeles vann med 5-2 sedan Anze Kopitar gjort fem mål och fått hjälp i målskyttet av Jeff Carter, Alex Iafallo och Brendan Leipsic.
– Vi spelade som vi skulle. Vi höll oss till vårt system och såg till att de inte skapade så många målchanser på grund av våra misstag, sade Kopitar efter den starka 5-2-vinsten.

Matchens kung var annars Jonathan Quick som gjorde 38 räddningar och klev upp på 301 segar i NHL-karriären. Med det är han delad fyra genom alla tider av USA-födda målvakter, tillsammans med New York Rangers ikon Mike Richter. Före sig på listan har Quick Tom Barrasso (369 segrar) och Ryan Miller samt John Vanbiesbrouck som är i delad ledning på 374.

 

Den här artikeln handlar om: