Sök
181011 Ishockey, NHL Oct 10, 2018; Anaheim, CA, USA; Anaheim Ducks head coach Randy Carlyle yells to his team during the third period against the Arizona Coyotes at Honda Center. Mandatory Credit: Kelvin Kuo-USA TODAY Sports © BildbyrŒn – COP 7 – SWEDEN ONLY …
Winnipeg

Elva raka förluster – då får hårt kritiserade coachen stöd: ”Mer fokuserad på spelarna”

Övertidsförlusten mot Winnipeg Jets var det elfte nederlaget i rad för Anaheim Ducks. Trots det sitter coachen Randy Carlyle säkert. Åtminstone för stunden.
– Vid den här tidpunkten har jag inga funderingar på att byta coach, säger general managern Bob Murray efter nattens 3–4-förlust.

17 december besegrade Anaheim Ducks Pittsburgh Penguins med 3–1. Sedan dess har man inte vunnit en enda match. När laget i natt föll med 3–4 mot Winnipeg Jets efter förlängning var det lagets elfte raka förlust.

Kräftgången har lett till högljudd kritik bland fansen. Många röster har höjts mot lagets coach Randy Carlyle och att det är dags att byta ut honom. Men trots det skrala resultatet och att laget halkat utanför en slutspelsplats till en följd av det tycks Carlyle sitta säkert.

Efter nattens förlust mötte general managern Bob Murray media för att uttrycka sitt stöd för coachen.
– Även om det inte är min preferens att kommentera sådana här saker under säsongen så har vårt spel sista tiden lett till många frågor. Våra fans är, med all rätt, frustrerade och förtjänar ett uttalande från mig, sade Murray enligt nhl.com.
– Vid den här tidpunkten har jag inga funderingar på att byta coach. Jag är mer fokuserad på våra spelare, specifikt vilka som ska kliva fram i den här situationen. Sättet vi spelade på i kväll var ett steg i rätt riktning, men vi behöver mer, mycket mer. Vi har högre förväntningar på den här gruppen och de borde förvänta sig mer av sig själva.

ÄNTLIGEN MÅL FÖR LAINE IGEN

Anaheim hade ledningen med 3–2 efter två perioder. Ett kvitteringsmål av backen Ben Chiarot med knappa sex minuter kvar av tredje perioden skickade matchen till förlängning. Där avgjorde Bryan Little matchen till hemmalagets favör.
– Vi kan inte hänga upp oss på den här förlusten. Vi kan inte förändra vad som hände, utan bara bygga vidare på det, sade Carlyle efteråt.

I Anaheim sköt Rickard Rakell sitt första mål efter comebacken. En skada höll 25-åringen borta en dryg månad. I sin tredje match efter återkomsten 9 januari kom hans sjätte mål den här säsongen. Rakell har 22 poäng (6+16) på 33 matcher.

I Winnipeg nådde Patrik Laine 25-målsgränsen med sitt första mål under 2019. Finländaren har bara skjutit två mål på sina 13 senaste matcher.

Winnipeg – Anaheim 4–3 (1–2, 1–1, 1–0, 1–0)
Winnipeg: Blake Wheeler (9), Patrik Laine (25), Ben Chiarot (4), Bryan Little (10).
Anaheim: Brian Gibbons (1), Rickard Rakell (6), Andrew Cogliano (3).

Den här artikeln handlar om: