Sök
Arno Del Curto får lämna sitt uppdrag. …
Schweiziska ligan

Fick sparken efter 22 år – nu tar legendaren över rivalklubb

Han gick arbetslös i knappt två månader. Nu är legendaren Arno del Curto tillbaka.

Det slog ned som en bomb för knappt två månader sedan, då Arno del Curto fick sparken från Davos. Han hade basat över laget i 22 år och vunnit sex mästartitlar, men efter en nattsvart säsong tvingades han gå. Davos kommer, av allt att döma, missa slutspelet för första gången sedan 1993.

Men nu är del Curto tillbaka. Han tar över en av Davos rivaler, storklubben Zürich, efter Serge Aubin som idag fick sparken. ZSC Lions, som klubben heter, ligger fyra i ligan. Därmed får del Curto alltså chansen till en sjunde schwezisk mästartitel.

62-åringens kontrakt gäller resten av säsongen.

 

Den här artikeln handlar om: