Jacob Markström och Loui Eriksson bärgade segern åt sitt Vancouver.
Vancouver

Svenskarnas succé fixade segern åt Canucks: ”Imponerande”

Vancouver Canucks är i stort behov av poäng i jakten på en slutspelsplats. Inatt fixade lagets svenska stjärnor, Loui Eriksson och Jacob Markström, hem de båda poängen för sitt Canucks.

Med Elias Pettersson skadad hade det blivit tre raka förluster för Vancouver Canucks. Inatt klev två andra svenskar fram för att se till att Vancouver skulle vinna. Loui Eriksson och Jacob Markström blev segerregissörer i lagets 5-1 seger mot Florida Panthers inatt.

Loui Eriksson hade gått mållös i åtta matcher innan nattens skalp mot Panthers. Den trenden bröt han då han stal pucken från Mike Hoffman och stänkte in den bakom Roberto Luongo i Panthers-kassen för sitt åttonde mål för säsongen.
– Det har inte kommit lätt. Allt du kan göra är att arbeta hårt och bara fortsätta jobba och till slut kommer det vända. Det var verkligen skönt att sätta den pucken, säger Eriksson till nhl.com.

Erikssons mål i mitten av den andra perioden var matchens första mål. I den tredje perioden fortsatte han att leverera poäng. Han assisterade både till Brock Boesers 3-1 mål och till Jay Beagles mål till 4-1.

Tre poäng i matchen för Loui Eriksson som därmed har gjort 19 poäng under säsongen. Han närmar sig därmed redan sin bästa poängnotering i Canucks-tröjan på 24 poäng.

MARKSTRÖM STOD FÖR SUPERRÄDDNING

Jacob Markström ville däremot inte vara sämre än sin svenska kollega. Han stod för 24 räddningar, bland annat en mycket spektakulär plock på ett avslut från Nick Bjugstad. Amerikanen hade öppet mål och var bergsäker på att han hade kvitterat till 1-1. Då dök Markströms plock upp från ingenstans och stoppade honom. Bjugstad kunde inte tro sina ögon.

Jacob Markström vet hur viktig segern var och säger efter matchen att han är imponerad av lagets insats.
– Sättet vi spelade över 60 minuter idag är riktigt imponerande tycker jag. Killarna levererade när vi verkligen behövde det, säger han till nhl.com.

Segern var Vancouvers första efter tre raka förluster. De ligger nu på 47 poäng, samma som Anaheim Ducks och Minnesota Wild. Minnesota som just nu innehar den sista slutspelsplatsen i väst. Florida Panthers å sin sida förlorade sin sjätte match i rad och har nu långt upp till slutspel.

Vancouver Canucks – Florida Panthers 5-1 (0-0,1-0,4-1)

Vancouver: Loui Eriksson (8), Ben Hutton (5), Brock Boeser (15), Jay Beagle (2), Markus Granlund (7)
Florida: Frank Vatrano (13)