Sök
Mathias Bromé.
SHL

Stjärnan kan lämna för SHL-konkurrent: ”Finns intresse”

Han har varit en av Moras ledande spelare under säsongen och fått spela med Tre Kronor. Mathias Bromé kan däremot lämna dalalaget efter säsongen. Hans agent bekräftar nämligen intresse från flera andra SHL-klubbar. 

Mathias Bromé har under hösten och vintern gjort succé i Mora. Han har varit en av de bästa spelarna i laget under säsongen men kan nu alltså lämna klubben efter säsongen.

Bromés agent Jacob Hedin bekräftar intresse från flera SHL-klubbar i en intervju med Hockeypuls.
– Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att det finns ett intresse för honom. Det fanns det redan förra året, men då skrev han nytt med Mora. Vi har inte tagit något beslut om framtiden utan det kommer nog dröja ett tag, säger Hedin och fortsätter:
– Han har gjort en bra säsong, fått chansen i landslaget, gjorde det bra där och förbundsledningen var nöjda. Sedan har han ett utgående kontrakt, det är där vi står nu.

”MER ÄN EN HANDFULL SHL-KLUBBAR ÄR INTRESSERADE”

Mathias Bromé har haft flera framgångsrika år i Mora, han kom bland annat trea i poängligan i HockeyAllsvenskan samma år som klubben gick upp i SHL. Agenten är förtegen om detaljerna men säger att flera SHL-rivaler är intresserade av 24-åringen.
– Jag vill inte slänga ut en siffra, men det finns ett intresse. Mer än en handfull kan jag säga. Vi har en bra dialog med Peter Hermodsson och Mora också.

Dörren är inte stängd för fortsatt spel i Mora. Förhandlingar om ett nytt kontrakt har helt enkelt inte inlett ännu.
– Han trivs bra i Mora och har haft en bra resa. Hade han inte trivts, då hade det varit en icke-fråga. Då hade vi inte ens diskuterat med Mora, då hade vi lagt ned det direkt.
– De har tagit bra hand om honom sedan han kom dit. Det funkar bra både socialt och hockeymässigt där. Han har en bra roll, säger Jacob Hedin till Hockeypuls.

Mathias Bromé ligger trea i Moras interna poängliga då han producerat 20 poäng på 32 matcher. Förra säsongen registrerades han för 21 poäng under hela säsongen. Morastjärnan belönades även med att få spela med Tre Kronor under hösten.

Den här artikeln handlar om: