Sök
Boston Bruins’ Peter Cehlarik, left, and Lee Stemniak celebrate Cehlarik’s goal during the first period of an NHL preseason hockey game against the Philadelphia Flyers, Monday, Sept, 24, 2018, in Philadelphia. (AP Photo/Tom Mihalek) …
Nyheter

Tidigare Luleåforwarden får ny NHL-chans

Han spelade sex NHL-matcher med Boston Bruins förra säsongen. Nu får den tidigare Luleåforwarden Peter Cehlárik en ny NHL-chans. Under tisdagskvällen kallades han upp till NHL, meddelade Bruins på sin hemsida.

Efter tre a-lagssäsonger med Luleå tog Peter Cehlárik steget över till Nordamerika inför säsongen 2016/17. Under sin debutsäsong i Nordamerika fick den slovakiske forwarden chansen i elva NHL-matcher, och under fjolåret spelade han sex matcher.

TOPPAR POÄNGLIGAN

Den här säsongen har Cehlárik fått spela uteslutande AHL-hockey med Providence, men under tisdagskvällen meddelade Boston att man valt att återkalla 23-åringen.

Cehlárik har stått för 29 poäng (10+19) på 37 matcher för Providence den här säsongen. Med den noteringen toppar han lagets interna poängliga.

23-åringen spelade sin senaste NHL-match den 1 februari 2018, då han noterades för drygt tio minuters istid i hemmamatchen mot St. Louis.

Den här artikeln handlar om: