Sök
Både Linus Ullmark och Rasmus Dahlin spelade huvudroller inatt.
Nyheter

Första målet i år för Rasmus Dahlin – landsmannen stod för superräddning

Rasmus Dahlin gjorde inatt sitt femte NHL-mål i karriären och det första sedan 22 december. I Calgary stod Elias Lindholm för två assists. Matchen vanns av Sabres med 3-4.

Calgary tog ledningen i matchen med den första periodens enda mål. Ett mål som Elias Lindholm spelade fram till. Buffalo kvitterade i den andra innan målskyttet exploderade i den tredje.

Först tog Calgary ledningen efter 6:49, Lindholm återigen servitör, innan Rasmus Dahlin hittade nätet mindre än en minut senare och kvitterade. Det var hans första mål på nästan en månad i NHL och hans femte totalt under säsongen.

Buffalos mål vaktades av Linus Ullmark som stoppade 30 av 33 skott. Vid ställningen 1-0 till Calgary i inledningen av den andra perioden stod han för en rejält svettig räddning som utan att överdriva kan beskrivas som en riktig tv-räddning.

Båda lagen skulle göra varsitt mål ytterligare under ordinarie tid innan Jack Eichel kunde avgöra på övertidsspel.

Rasmus Andersson hade även han en assistpoäng för Calgary. Elias Lindholm noterades alltså för två poäng. I Buffalo gjorde Lawrence Pilut comeback efter skadefrånvaro och spelade 18 minuter, varav 1:55 i powerplay.

Calgary Flames – Buffalo Sabres 3-4 (1-0,0-1,2-2,0-1)

Calgary: Johnny Gaudreau, Matthew Tkachuk, Noah Hanifin
Buffalo: Evan Rodrigues, Rasmus Dahlin, Jake McCabe, Jack Eichel

SE HÖJDPUNKTER FRÅN MATCHEN HÄR:

 

Den här artikeln handlar om: