Sök
181228 HV71:s Oscar Sundh under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Malmö Redhawks den 28 december 2018 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200 …
SHL

Besvikelse i formlaget efter andra förlusten på full tid sedan november

Sedan tränarbytet i HV71 den 25 november så har det mesta gått som på räls för laget. Men när serieledande Luleå idag kom på besök till Kinnarps Arena så tog det tvärstopp och gästerna kunde ta en trygg seger med 0-4.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Från läktarhåll såg det aldrig ut som om HV71 var nära att rubba gästerna från Norrbotten.
— Först och främst möter vi ett väldigt bra lag som spelar väldigt disciplinerat. Sedan tyckte jag vi var ganska tama och det känns som vi hade dålig energi nästan hela matchen igenom. Stundtals var det helt okej, men jag tycker vi kan spela på en högre nivå, berättar en mycket besviken Oscar Sundh för hockeysverige.se.

HV71 fick en mindre bra inledning på serien och den 25 november beslutade ledningen att sparka huvudtränaren Johan Lindbom och ersätta honom med den tidigare assisterande tränaren Stephan Lundh. Sedan dess har HV71 bara förlorat en match på ordinarie tid och formen har varit vass.

GÅTT PÅ RÄLS SEDAN TRÄNARBYTET

Man skulle kunna tro att det var extra taggat i Jönköpings-laget med tanke på formen och att serieledarna väntade på hemmaplan. En seger hade krympt avståndet i den jämna SHL-tabellen till endast tre poäng. Men nu blev det istället förlust och spelet såg håglöst ut när de på läktarplats istället hade förväntat sig ett upp till tänderna taggat hemmalag.
— Jag tycker inte att känslan var riktigt sådan.

Hur laddar ni om? Det är lördag snart.
— Det är inte mycket att välja på, man är van vid att spela varannan dag så vi får vara lite förbannade idag och ikväll. Sedan får vi ladda om imorgon. Alla poäng vi spelar om nu är superviktiga, så det blir en ny tuff match.

Jag antar att ni i grunden känner er starka?
— Absolut. I grund och botten så har vi ett bra självförtroende och en bra trygghet nu. Men idag finns det betydligt mer att hämta.

Den här artikeln handlar om: