Aaron Palushaj och Karl Fabricius
Växjö Lakers HC

SHL-SVEPET: Tappade 3-0 för tredje gången – veteranen dominerade i toppmötet

ANNONS

Vilken SHL-kväll det blev! Målvakter storspelade, LHC bjöd på en mäktig vändning och en viss veteran dominerade för Luleå.

SKELLEFTEÅ – VÄXJÖ 3-0

Skellefteå: Edwin Hedberg, Bud Holloway, Joakim Lindström
Växjö: 

Skellefteå är uppe som nia i SHL-tabellen efter en mycket stark 3-0-vinst mot Växjö. Det kan de till stor del tacka Mantas Armalis för. Litauern stod för sin kanske bästa match för säsongen och stoppade 36 (!) skott och höll nollan.

Framåt var det återigen Edwin Hedberg som klev fram. Han har gjort mål i tre raka matcher nu och har kommit igång efter en mycket jobbig start på sin Skellefteåkarriär. Tim Söderlund spelade fram till Hedbergs mål och har gjort fyra poäng på fyra matcher sedan återkomsten till Skellefteå. Han gjorde fem poäng på hela sin tid i Frölunda…

FRÖLUNDA – FÄRJESTAD 0-3

Frölunda:
Färjestad: Ilari Melart, Gustav Rydahl, Oskar Steen

Ingen Alexander Johansson. Ingen Per Åslund. Ingen Sebastian Erixon. Ingen Mikael Wikstrand. Ingen Michael Lindqvist. Dessutom två matchstraff på Jesse Virtanen och Linus Johansson. Ändå knep Färjestad tre poäng borta mot Frölunda. Det får man anse vara hyfsat starkt.

I målet gjorde Adam Werner en kanonmatch och räddade, precis som Mantas Armalis för Skellefteå, 36 skott i 3-0-vinsten. Den unge målvakten har onekligen fått ett stort genombrott den senaste tiden. Frågan är om Markus Svensson kan vinna tillbaka förstaspaden?

HV71 – LULEÅ 0-4

HV71: 
Luleå: Robin Kovacs, Karl Fabricius x2, Einar Emanuelsson

Buleå, förlåt, Luleå bara kör. Idag nollade de HV på bortaplan och befäste sin serieledning. De är faktiskt fyra poäng före tvåan Färjestad nu. I kväll var det 35-årig veteran vid namn Karl Fabricius som låg bakom nästan allt. Han noterades för två mål och en målgivande passning. Dessutom hade han ett mål som blev bortdömt på grund av att han störde målvakten. Själv sade Fabricius i C More-intervjun att han blev rånad på målet. Men det blev ju en helt okej kväll ändå…

MORA – RÖGLE 4-1

Mora: Matej Stransky, Mathias Bromé, Andrew Rowe, John Persson
Rögle: Linus Sandin

Det var faktiskt klasskillnad när Mora mötte Rögle. I den andra perioden vann Mora skotten med 22-8 och om inte Ville Kolppanen hade varit så bra i kassen hade hemmalaget avgjort matchen redan då. Nu blev det i stället spännande hela vägen in, innan John Persson sköt 4-1 i tom kasse. Men på isen var det aldrig något snack om saken.

Moras seger gjorde att Rögle ramlade ur slutspel, åtminstone tillfälligt. Mora har nu en ruskigt viktig vecka och möter bottenkollegorna Örebro och Timrå de kommande matcherna. Två nya segrar där, och Mora kanske till och med kan få häng på en slutspelsplats?

LINKÖPING-ÖREBRO 5-4 EFTER FÖRLÄNGNING

Linköping:  Jimmy Andersson x2, Chad Billins, Adam Brodecki, Broc Little
Örebro: Rodrigo Abols, Glenn Gustafsson, Christopher Mastomäki, Aaron Palushaj

Örebro ledde med 3-0 efter 9:28. Jonas ”Monstret” Gustavsson byttes ut och var vansinnig. Några minuter senare hade Linköping hunnit bränna en straff – och göra två reduceringsmål. Sen kom också 3-3, vilket markerade den tredje gången på den senaste månaden som Örebro tappade en 3-0-ledning. Det ska dock sägas att de ändå vann en av de två tidigare matcherna, mot Brynäs efter förlängning.

Men idag blev det alltså förlust. LHC fullbordade sin vändning och gick fram till 4-3 men fick ändå nöja sig med två poäng. Örebros storstjärna Aaron Palushaj klev nämligen fram och kvitterade med blott 40 sekunder kvar. Han fick dock se sin landsman Broc Little avgöra i förlängningen för hemmalagets del.

Ännu ett onödigt tapp för Örebro, som är tre poäng bakom Mora ovanför kvalstrecket.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch