Sök
Patrik Berglund
Nyheter

Patrik Berglund talar ut om uppbrottet med Buffalo: ”Jag har mått skit”

Efter en lång tystnad är Patrik Berglund tillbaka i Västerås och väljer att tala ut om varför han bröt kontraktet med Buffalo. Han tappade helt enkelt glädjen till hockeyn. 
– Jag har mått skit, säger han till VLT.

Det har varit mycket surr om Patrik Berglund den senaste tiden. I december bröt Buffalo 30-årignens kontrakt efter att ha stängt av svensken. Det har nästan bara varit spekulationer om vad som hänt då både Buffalo och Berglund själv har hållit tyst om situationen. Fram till nu.

I en lång intervju med VLT berättar Patrik Berglund om den tunga tiden i Buffalo och varför han bröt kontraktet och gick miste om 110 miljoner kronor. Han säger att han inte ångrar det beslutet han tog. Han förklarar händelseförloppet följande:
– Jag blev avstängd av disciplinära skäl på grund av att jag inte dök upp på träning och match. Det var en helt korrekt avstängning. Jag visste inget annat sätt att agera. Jag behövde komma hemåt, komma bort från hockeyn och få hjälp.

”HAR RENT UT SAGT MÅTT SKIT”

Tidigare i somras trejdades Berglund till Buffalo från St. Louis. Han försökte hålla sig professionell under övergången men innerst inne ville han inte flytta. Han hade byggt upp sig ett hem i St. Louis och ville inte lämna det han byggt upp.

När han bröt kontraktet så gick han miste om 110 miljoner kronor. Pengarna bryr han sig inte om utan det är hans eget välmående som går först.
– Mitt kontrakt och alla pengar jag gav upp betyder ingenting. Det här är verkligen en klyscha, men pengar gör ingen lycklig. Jag kan ge upp den summan när som helst för att må bra inombords. Om jag mår så dåligt som jag gjorde och känner som jag gör än i dag då tror jag verkligen att jag har tagit rätt beslut. Pengarna är det sista som betyder någonting i dagsläget.
– Varför ska jag åka omkring och göra något som jag inte tycker om på samma sätt längre och på det visa upp en fasad att jag mår bra när jag rent ut sagt mår skit.

”VILL INTE SE ATT DET HÄR ÄR SLUTET”

Framtiden är nu oviss för Västeråssonen. Han är i Västerås men har ingen tanke på var hockeykarriären fortsätter, om den fortsätter. Det enda han vet är att det inte blir något mer spel den här säsongen.
– Jag tänker på framtiden varje dag och det stressar mig också. Jag behöver tid, jag måste känna efter och se vad jag vill.
– Jag vill inte se att det här är slutet för mig, jag hoppas att jag kan hitta tillbaka till glädjen att spela igen. Just i dag kan jag inte säga om jag ska spela mer eller inte. Jag är mitt inne i processen att läka, säger Patrik Berglund till VLT.

Den här artikeln handlar om: