Sök
181013 Djurgårdens Hanna Olsson under ishockeymatchen i SDHL mellan Djurgården och HV71 den 13 oktober 2018 i Stockholm. …
SDHL

Landslagsstjärnan om uppbrottet från Djurgården: ”Trivseln har varit låg”

I går kom beskedet att landslagsstjärnan Hanna Olsson bryter sitt kontrakt med Djurgården och flyttar hem till västkusten. På Twitter berättar hon nu med sina egna ord om uppbrottet.
”Djurgårdens mening är att ge mig spelförbud i SDHL under resten av säsongen”, skriver hon.

Redan under säsongen 2014/15 debuterade Hanna Olsson för Djurgården och var med om att spela upp klubben i SDHL. Men efter nästan tre säsonger i högstaligan med klubben kom i går beskedet att hon lämnar Stockholm och flyttar hem till moderklubben Skärgårdens SK.

På lördagen kommenterade hon uppbrottet på Twitter. I ett öppet brev skriver Olsson, som fyller 20 år i morgon, att ”trivseln varit låg hela säsongen”, men hävdar också att Djurgården stoppat henne från att fortsätta säsongen i en annan klubb i SDHL.
”Efter två veckors förhandling så har jag skrivit på ett avtal där Djurgårdens mening är att ge mig spelförbud i SDHL under resten av denna säsong, lika med näringsförbud. Tragiskt för sporten och för mig”, skriver Olsson.

TIA I POÄNGLIGAN I FJOL

Hon beklagar att hon inte kan spela mer i SDHL den här säsongen, men eftersom hon vantrivts i klubben väljer hon att avbryta sin säsong snarare än att stanna i Stockholm.

Hanna Olsson vann SM-guld med Djurgården 2017. I fjol slutade hon tia i SDHL:s poängliga, tvåa bland alla svenska spelare, med 46 poäng på 26 matcher. Den här säsongen har hon noterats för 28 poäng (15+13) på 26 matcher.

På meritlistan har hon tre VM med Damkronorna och dessutom ett OS-deltagande i Pyeongchang 2018.

Den här artikeln handlar om: