Sök
VANCOUVER, BC – DECEMBER 06: Vancouver Canucks Left wing Loui Eriksson (21) is congratulated at the players bench after scoring a goal during their NHL Eishockey Herren USA game against the Nashville Predators at Rogers Arena on December 6, 2018 in V​ancouver, British Columbia, Canada. Vancouver won 5-3. (Photo by Derek Cain/Icon Sportswire) NHL: DEC 06 Predators at Canucks PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon181206020 …
Vancouver

Ingen Elias Pettersson – då blev veteransvensken matchhjälte

Det spekulerades om en återkomst för Elias Pettersson till nattens match mot Buffalo. Så blev inte fallet, men det blev ändå en svensk som spelade huvudrollen för Vancouver. Loui Eriksson avgjorde nämligen matchen med sitt 4–3-mål i den tredje perioden.

Efter torsdagens positiva besked kring Elias Pettersson såg mötet mellan Vancouver och Buffalo bli en riktig superduell mellan Pettersson och Rasmus Dahlin. Petterssons fanns emellertid inte med på isen i nattens möte med Buffalo och den svenska succérookiens återkomst låter dröja på sig ett tag till.

FYRA POÄNG PÅ DE TRE SENASTE MATCHERNA

I Elias Petterssons frånvaro var det en annan svensk Vancouverforward som spelade huvudrollen. Veteranen Loui Eriksson blev stor matchvinnare för hemmalaget när han prickade in 4–3-pucken bakom Linus Ullmark sex minuter in i den tredje perioden. Målet innebär att 33-åringen nu stått för fyra poäng på de tre senaste matcherna.

En annan Vancouversvensk, backen Alexander Edler, noterades för ett mål i 4–3-segern. Backens mål var det femte för säsongen och betydde 1–1 i mitten av den första perioden.

Rasmus Dahlin blev poänglös för sitt Buffalo, men hans svenske lagkamrat Johan Larsson noterades för en assist på Kyle Okposos 2–2-mål i början av den andra perioden.

Jacob Markström vilades i Vancouvermålet och i hans frånvaro klev unge Thatcher Demko fram och storspelade mellan stolparna. Den 23-årige amerikanen stoppade 36 av 39 Buffaloskott och hade således en stor del i hemmasegern.

Vancouver Canucks – Buffalo Sabres 4–3 (2–1, 1–2, 1–0)
Vancouver: Alexander Edler (5), Sven Bärtschi (7), Brock Boeser (16), Loui Eriksson (9)
Buffalo: Evan Rodrigues (5), Kyle Okposo (8), Sam Reinhart (11)

Den här artikeln handlar om: