Sök
Ryan Johansen stängs av i två matcher.
Nyheter

Superstjärnan stängs av efter ‘yxhugget’: ”Oansvarigt och hänsynslöst”

Nashville Predators tvingas klara sig utan sin stjärna Ryan Johansen de kommande två matcherna. Anledningen? Han stängs av efter att ha svingat klubban i halsen på Winnipegs stjärnforward Mark Scheifele, meddelar NHL:s disciplinnämnd.

NHL meddelade under natten till lördag att Nashvilles stjärncenter Ryan Johansen stängs av i två matcher. Detta efter den höga klubban han delade ut på Winnipegstjärnan Mark Scheifele i lagens möte under natten till fredag.

Det var i den första perioden mellan de två konferensrivalerna som Johansen slog Scheifele över halsen med sin klubba. Johansen fick en tvåminutare för tilltaget under matchens gång, men får nu alltså ett betydligt hårdare straff.

OANSVARIGT OCH HÄNSYNSLÖST, ENLIGT NÄMNDEN

Johansen menar själv att det hela var en olyckshändelse, något som disciplinnämnden också accepterar. Dock menar nämnden på att spelaren alltid har ansvar för sin egen klubba och att Johansen i det här fallet inte var i så pass mycket obalans att han inte kunde förhindra det inträffade.

Disciplinnämnden menar att Johansen svingar sin klubba på ett ”oansvarigt och hänsynslöst vis”, därav den två matcher långa avstängningen.

Den här artikeln handlar om: