Sök
Erik Karlsson har opererats.
Tampa Bay

Erik Karlsson skadad – då blev Victor Hedman segerskytt

San José Sharks tvingades klara sig utan en skadad Erik Karlsson i nattens bortamöte med Tampa Bay Lightning. Då klev en annan svensk storback fram och avgjorde. Victor Hedman satte det matchvinnande målet när Tampa vann med klara 6–3.

Erik Karlsson har producerat mängder med poäng senaste månaden. Men när San José Sharks i natt skulle ta sig an Tampa Bay Lightning i Amalie Arena saknades nummer 65 på isen. Den svenske stjärnbacken fanns med på uppvärmningen, men försvann och ersattes av landsmannen Tim Heed.

Coachen Peter DeBoer förklarade situationen efter matchen.
– Han har haft lite problem ett tag och trodde att han skulle kunna spela sig igenom det. Men nu gick det inte, sade DeBoer till nhl.com.
– Vi får se hur han känner sig i morgon. Jag har ingen rapport på vad det handlar om. Vi kommer inte att riskera något med honom naturligtvis. Om han han spela utan att riskera att få en långtidsskada kommer han att göra det. Men vi kommer inte att vila honom bara för att vila honom.

Karlsson är uttagen att delta i NHL:s All-Star-festligheter i just San José nästa helg.

SÖRENSEN NÅDDE TVÅSIFFRIGT

I stjärnbackens frånvaro var det en annan svensk försvarare som klev fram och levererade. Victor Hedman stod för andra matchen i följd för 1+1 och prickade in segermålet till 4–2 i ett powerplay i andra perioden. Lagkaptenen Steven Stamkos bidrog med två mål och en assist medan poängligaledaren Nikita Kutjerov hade två assist.

I San José lämnade Marcus Sörensen isen som målskytt för tionde gången den här säsongen. Tim Heed stod för assisten

Tampa Bay har spelat in 76 poäng på 49 matcher och är NHL:s överlägset poängrikaste lag just nu. Calgary Flames är näst bäst med 69.

Tampa Bay – San José 6–3 (2–1, 2–1, 2–1)
Tampa Bay: Steven Stamkos 2 (26) (Victor Hedman), Mathieu Joseph (12), Alex Killorn (11), Yanni Gourde (11), Victor Hedman (7).
San José: Evander Kane 2 (19), Marcus Sörensen (10) (Tim Heed).

Den här artikeln handlar om: