Sök
Fredrik Händemark.
Timrå IK

Malmökaptenen riskerar avstängning efter huvudtackling

Malmö har fått flera spelare avstängda senaste tiden. Nu riskerar laget att drabbas av ytterligare ett avbräck. Lagkaptenen Fredrik Händemark är nämligen anmäld till disciplinnämnden efter sitt matchstraff mot Timrå i går.

Malmö svarade för en imponerande vändning när man gick från 1–3 till seger med 4–3 i bortamötet med Timrå på lördagen. Men det var en vändning som skedde utan lagkaptenen Fredrik Händemark på isen.

25-åringen fick matchstraff för en tackling mot huvudet på Timrås forward Patrik Blomberg i slutminuten av den andra perioden. Nu har han anmälts till disciplinnämnden för den tacklingen, skriver SHL på sin webbsida.

”BLOMBERG UTGICK”

”I slutminuten av den andra perioden i gårdagens möte mellan Timrå och Malmö befann sig hemmalagets Patrik Blomberg med pucken i offensiv zon. Blomberg uppvaktades av två Malmöspelare nere i sarghörnet och lyckades vända bort dem, samtidigt som han tappade kontrollen över pucken.

Malmös Fredrik Händemark hade innan dess avvaktat vid den förlängda mållinjen, men när pucken blev lös rörde han sig ner mot kortsargen där Blomberg åkte efter den. Vid sargen drev Händemark upp sin högra axel som istället för att spela på pucken inte träffade något annat än Timråspelarens huvud. Blomberg utgick ur matchen efter situationen.”

Malmö har sedan tidigare Henrik Hetta och Emil Sylvegård avstängda för olika förseelser.

Den här artikeln handlar om: