Sök
Mikael Nord och Fredrik Händemark.
SHL

”Ledsen att jag satte laget i en pissig situation”

Tre matchers avstängning och 18 750 kronor i böter. Det blir straffet för Fredrik Händemark efter gårdagens huvudtackling på Timrås forward Patrik Blomberg.
– Det är ett solklart matchstraff och helt oacceptabelt, säger Händemark om incidenten.

Det bli avstängning för Malmö Redhawks kapten Fredrik Händemark. På söndagen meddelade disciplinnämnden att man stänger av 25-åringen i tre matcher för huvudtacklingen på Patrik Blomberg i gårdagens match mot Timrå. Utöver det får han betala 18 750 kronor i böter.

I domen uttalar sig Händemark kring händelsen och tar fullt ansvar för sin aktion.
”Det är inget att snacka om. Det är ett solklart matchstraff och helt oacceptabelt. Jag är ledsen att jag satte laget i en pissig situation. Det var klumpigt gjort av mig. Jag tycker att Blomberg fick åka runt för fritt. Ingen tog honom på kropp, så jag ville separera honom från pucken. Men så gör han en dragning precis innan. Jag måste tänka till bättre där. Jag har bett om ursäkt till Blomberg, det blev en missbedömning utan uppsåt och jag är glad att han inte blev skadad i situationen”, skriver Händemark.

Malmökaptenen missar nu dubbelmötet med Djurgården på tisdag och torsdag samt lördagens hemmamöte med Mora.

Fredrik Händemark har 18 poäng (5+13) på 33 matcher den här säsongen.

Den här artikeln handlar om: