Sök
Sofia Reideborn.
SDHL

Modo överlevde Reideborns storspel – vann i Stockholm

Det satt hårt inne, men till slut kunde Modo avgå med segern i söndagens bortamöte med SDHL:s nästjumbo SDE. Hemmalagets målvakt Sofia Reideborn stoppade 47 skott och lyckades sånär ordna en jätteskräll.

Modo besegrade SDE med 3–1 i Enebybergs Ishall på söndagen. Målvakten Sofia Reideborn höll nollan en bra bit in i andra perioden och hemmalaget hade ledningen med 1–0 efter Julie Zwarthoeds tidiga mål.

Modokaptenen Olivia Carlsson kvitterade tillställningen med ett par minuter kvar av mittenakten. I tredje perioden sköt Natalie Lidman sedan segern till gästerna innan JVM-forwarden Maja Grundström fastställde slutresultatet i tom kasse.

Modo har ett stadigt grepp om andraplatsen i tabellen efter Luleå. De ligger bara två poäng efter serieledarna, men har samtidigt två matcher fler spelade.

SDE är 16 poäng efter AIK ovanför kvalstrecket och får ännu en gång inrikta sig på kval för att behålla platsen i SDE.

Den här artikeln handlar om: