Sök
181109 Kristianstads målvakt Oliver Tornerefelt under ishockeymatchen i HockeyEttan mellan Helsingborg och Kristianstad den 9 november 2018 i Helsingborg. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / COP115 …
ÖVRIGT

Krigar om allsvenskan – idag begärs de i konkurs: ”Man blir knockad”

Kristianstads IK tillhör topplagen i Hockeyettan. Men vid sidan av går de en tuff ekonomisk match och nu skriver Kristianstadsbladet att klubben idag kommer begäras i konkurs av Skatteverket.

Det är obetalda skatteskulder på 1,3 miljoner kronor som spökar för den skånska klubben som just nu ligger på en andra plats i den södra Allettan, och i allra högsta grad är med och slåss om tätpositionerna inför det allsvenska kvalet senare under säsongen.

KRONOFOGDEN MÄTTE UT KLUBBOR

Klubben har under en längre tid brottats med ekonomin och nu står det klart att de kommer begäras i konkurs under tisdagen. Detta bekräftar ordföranden Christian Falk för Kristianstadsbladet. Sedan tidigare ska även kronofogdemyndigheten utmätt en skridskoslip och 20 oanvända hockeyklubbor från föreningen.
— Man blir knockad av ett sådant besked när man får det. Luften går ur en, säger Falk till tidningen.

Enligt Christian Falk så handlar det akuta läget om att klubben trodde att de hade fått till ett avbetalningsavtal med Skatteverket, men det gick inte igenom och nu behöver klubben betala 1,3 miljoner kronor innan konkursansökan når kommunen, vilket enligt Falk brukar ta ungefär en månad.

SPONSORER SKA INTE HA LEVERERAT

Det ska också handla om en grupp sponsorer som inte levererat som utlovat. Men trots det prekära läget verkar Falk ändå förhoppningsfull om framtiden. Under måndagen skickade klubben ut en vädjan till sina sponsorer och på den korta tid som förflutit ska mellan 600 000 och 700 000 kronor ha kommit in.
— Då har vi inte varit i kontakt med alla företag ännu. Jag är betydligt mer hoppfull nu.

I Kristianstad spelar bland annat målvakten Joel Gistedt, med ett förflutet i bland annat Frölunda, Rögle och Karlskoga. Laget tränas av den förre SHL-spelaren Mikael Gath och han assisteras av den förre NHL-backen Andreas Lilja.

Det är bara en vecka sedan beskedet kom att Asplöven lämnar Hockeyettan på grund av ekonomiska besvär. Hur det blir med Kristianstad återstår att se.

Den här artikeln handlar om: