Sök
Mattias Ritola.
Nyheter

Säsongsdebuterade igår – nu kan Leksandsstjärnan bli avstängd

Leksands Mattias Ritola säsongsdebuterade igår mot IK Pantern efter en längre tids skadeuppehåll. Men comebacken riskerar att bli kortvarig. 31-åringen riskerar nämligen avstängning efter en incident under gårdagens match.

Det var med lite drygt fyra minuter kvar av ordinarie tid i gårdagens möte mellan Pantern och Leksand som Mattias Ritolas klubba hamnade i ansiktet på Panterns Niklas Pavel som blev liggande länge kvar på isen.

Ritola slapp utvisning i sekvensen, och var förövrigt senare med och spelade fram till Leksands reducering i mötet som till slut slutade med Leksands-seger efter förlängning. Men den comebackande spelaren anmäls istället i efterhand till disciplinnämnden. Dels för sin höga klubba, men också för checking to the head.

Även Panterns Nick Olesen anmäls för en slashing tidigare i perioden.

Video på händelserna går att ta del av vi denna länk.

Den här artikeln handlar om: