Sök
Peter Chiarelli.
Nyheter

Fansen kräver general managerns avgång: ”Kan vi sätta upp honom på waivers?”

Det senaste dygnet har Edmonton Oilers varit aktiva med sina truppförändringar. Två spelare uppsatta på waivers och ett kontrakt som förlängdes. Fansen vädrar då sitt missnöje med GM Peter Chiarelli och hans senaste affärer.

”När sätter ni upp Peter Chiarelli på arbetslöshetslistan?” ”Kan vi sätta upp Chiarelli på waivers istället”. ”Du måste ge Chiarelli kredd, han får en dålig trejd att se ännu sämre ut”.

Det är några av kommentarerna som Oilers-fans skriver på sociala medier efter de senaste förhandlingarna som Edmonton och general manager Peter Chiarellis har gjort. En kommentar som endast har skrivit ”#SparkaChiarelli” 18 gånger, har fått över 100 ”likes” på Twitter.

Peter Chiarelli är inne på sin fjärde säsong som GM för Edmonton Oilers. Innan det hade han samma roll under nio säsonger för Boston Bruins. Under sina år som general manager har han blivit känd för sina trejder som enligt både fans och experter brukar sluta med förlust för hans lag. Trots detta har han blivit Stanley Cup-mästare med Boston 2011.

SPOONER OCH RATTIE PÅ WAIVERS

Det var under måndagskvällen som Edmonton Oilers satte upp både Ty Rattie och Ryan Spooner på waivers. Speciellt dumpningen av Spooner ogillas av fansen. De ser det som att detta gör att klubben trejdade Jordan Ebrele för ingenting då allt som Oilers fick tillbaka har gått förlorat.

Ryan Spooner stod för tre poäng på 24 matcher i Edmontontröjan medan Ebrele har producerat 23 poäng på 44 matcher i Islanders. Ryan Strome har å sin sida stått för 11 poäng på 29 matcher.

Ty Rattie förväntades få sitt genombrott under årets säsong då han imponerade stort under försäsongen. Det har däremot bara blivit åtta poäng på 29 matcher för kanadensaren och han dumpas därför.

FINLÄNDSKE MÅLVAKTEN FICK NYTT KONTRAKT

Senare under kvällen gick man även ut med att kontraktet med 30-årige målvakten Mikko Koskinen förlängs med tre år. Kontraktet värderas till 13,5 miljoner dollar med en cap hit på 4,5 miljoner per säsong. Detta innebär att finländaren blir bättre betalt än bland annat Tampa Bays Andreij Vasiljevskij.

Koskinen har under säsongen stått i 27 matcher för Edmonton. Han har en räddningsprocent på 91,1 och har 2,78 insläppta mål per match. Hans nya kontrakt lämnar frågetecken kring (forne?) stjärnmålvakten Cam Talbots framtid i klubben.

Edmonton Oilers ligger just nu på sjätte plats i Pacific Division men med endast tre poäng upp till slutspelssträcket.

Den här artikeln handlar om: