Sök
Mattias Ritola.
Nyheter

Gjorde comeback senast – nu stängs Leksandstjärnan av

Leksands Mattias Ritola stängs av i fem matcher och döms dessutom till böter. Det meddelade Disciplinnämnden under onsdagen. 

Mattias Ritola gjorde i måndags sin första match för säsongen när Leksand vände och vann med 3-2 borta mot Pantern. Men comebacken blev bara tillfällig. 31-årige Ritola stängs av fem matcher för hög klubba på IK Panterns Niklas Pavel OCH för checking to the head på Panterns Axel Blomqvist.

Båda händelserna hände under samma byte i den tredje perioden. Förutom avstängning får Ritola böta 43 125 kronor. Leksand möter i kväll Vita Hästen på bortaplan

FLER AVSTÄNGNINGAR 

Från samma match stängs också IK Panterns Nick Olesen av två matcher och tilldöms 3625 kronor i böter. Detta efter en slashing på Leksand Calle Själin. Pantern tar i kväll emot Björklöven hemma i Malmö Isstadion.

Disciplinnämnden meddelade också att Västerås Anthon Eriksson stängs av två matcher och får böta 1590 kronor efter en slashing i matchen mellan Västerås och Pantern den 18 januari. Eriksson är därmed inte med i kvällens match mot BIK Karlskoga.

 

Den här artikeln handlar om: