Sök
181003 SšdertŠljes Nicolai Meyer jublar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och SšdertŠlje den 3 Oktober 2018 i Stockholm. Foto: Dennis Ylikangas / BildbyrŒn / Cop 253 …
Nyheter

HA-SVEPET: Dansk straffdynamit sänkte AIK

Det laddade mötet mellan Södertälje och AIK slutade till slut med hemmaseger, 4-3 efter straffar. Stor hjälte blev Nicolai Meyer som satte tre raka försök i straffläggningen. 

Matchen i Scaniarinken innehöll det mesta som ett rivalmöte ska göra. Det var tufft och jämnt hela vägen in till sista straff. Södertälje fick en drömstart och gjorde 1-0 redan efter 31 sekunder och 2-0 efter 3:55. Ändå kunde AIK till slut komma i kapp till 3-3 innan ordinarie tid var över.

Sedan skulle det mesta handla om Meyer. I förlängningen fixade han en straff redan efter 48 sekunder, men den gången var AIK-målvakten Robin Wallin med på noterna. Förlängningen blev mållös. AIK satte sedan sin första straff och när Meyer sedan la sin första kvitterade han till 1-1 i den tredje rundan. Han gjorde sedan ytterligare två samtidigt som Eric Castonguay missade två och Södertälje drog det längsta strået. 

Tack var det avgörande målet har HockeyAllsvenskans poängkung nu gjort poäng i 12 raka matcher. 

AIK ligger kvar som tvåa i tabellen. Södertälje ligger alltjämt på sjätte plats.

Noterbart är att AIK:s Christian Sandberg gjorde sin 400:e match i HockeyAllsvenskan.

Södertälje: Sebastian Dyk, Ludwig Blomstrand, Hugo Gustafsson, Nicolay Meyer
AIK: Max Lindholm, Daniel Muzito-Bagenda, Jacob Dahlström

MODO – KARLSKRONA 4-1

Karlskronas förlustrad på bortaplan växte i kväll till sex raka matcher. Hemmalagets Patrik Karlkvist gjorde två av målen. Han gjorde viktiga 3-1 sent i den andra perioden och ökade sedan på till 4-1 efter halva den tredje. Det var forwardens 15:e och 16:e fullträff för säsongen 

Som om inte det vore nog hade han också spelat fram Henrik Björklund till MODO:s 2-1-kasse i mitten av öppningsakten. 

MODO: Tom Hedberg, Henrik Björklund, Patrik Karlkvist 2
Karlskrona: Kalle Miketinac

Patrik Karlkvist jublar

VITA HÄSTEN – LEKSAND 2-3

Stärkta från vändningen mot Pantern i måndags tog Leksand sin andra raka seger. Masarna spelade till sig en 0-3-ledning. Daniel Gunnarsson gjorde mål för andra matchen i rad och fick sällskap i målprotokollet av Thomas Valvae-Olsen, sjuk senast, och Johan Porsberger. 

Hästen gav däremot inte upp och kom tillbaka i den tredje via en tidig reducering av Erik Borg och ytterligare en från Emil Eriksson med tio minuter kvar. Hästen lyckades däremot inte överlista Axel Brage fler gånger.

Leksand spelade utan Mattias Ritola som stängts av fem matcher. 

Vita Hästen: Erik Borg, Emil Eriksson
Leksand: Daniel Gunnarsson, Thomas Valkvae-Olsen, Johan Porsberger

OSKARSHAMN – ALMTUNA 7-2

Oskarshamn tog sin fjärde raka seger och tolfte på de senaste 14 matcherna. Serieledaren visade ingen nåd mot just nu kvalplacerade Almtuna. Oskarshamn hade 6-1 efter två spelade perioder och vann skotten med hela 30-18.

Janne Kivilahti blev tvåmålsskytt för hemmalaget medan Tony Mårtensson stod för ett mål och en passningspoäng för Almtuna. Mårtensson har gjort poäng i sex raka matcher. 

Oskarshamn: Filip Svenningsson, Emil Carnestad, Janne Kivilahti, 2, Robin Söderqvist, Joakim Hillding, Filip Engsundh
Almtuna: Viktor Hertzberg, Tony Mårtensson

IK PANTERN – BJÖRKLÖVEN 2-3 (ö.t)

Efter att ha förlorat två raka efter förlängning fick Björklöven äntligen vinna i den spelformen. ”Löven” tappade först en 1-0-ledning till 2-1 innan de kunde kvittera till 2-2 med fyra minuter kvar genom Mattias Granlund. 

Kristoffer Söder blev sedan stor matchhjälte efter 58 sekunder av suddenspelet. 

Bonuspoängen var viktig för Umeålaget som nu har sex poäng upp till sista kvalplats. För Pantern var förlusten den andra i sudden på tre dagar. De förlorade med samma siffror mot Leksand i måndags.

Pantern: Filip Lennström, Oliver Larsen
Björklöven: Oskar Stål-Lyrenäs, Mattias Granlund, Kristoffer Söder

VÄSTERÅS – BIK KARLSKOGA 3-2

Det blev sekunddrama i ABB Arena Nord när Kalle Östman med sju ynka sekunder kvar satte avgörande 3-2 för hemmalaget. Östman stod omarkerad framför kassen och kunde raka in mål för tredje matchen i följd. 

Östman hade också en assist till Lukas Zetterbergs 2-2-kasse. 

Tack vare segern kunde Västerås göra ett litet ryck från Karlskoga tabellen. Tabelltrean har nu tre poäng tillgodo på Karlskoga som allt jämnt ligger fyra. 

Västerås: Gustav Lindberg, Lukas Zetterberg, Kalle Östman
Karlskoga: Gustaf Franzén, Juliuz Persson 

VÄSTERVIK – TINGSRYD 4-1

Det var två lag med vardera tre raka förluster som möttes i ett ”smålandsderby”. Västerviks förluster hade däremot kommit på bortaplan, hemma i Plivit Trade hallen hade de tre raka segar, och de fortsatte spela bra inför sina hemmafans. 

Alexander Lindqvist-Hansen gjorde två av hemmalagets mål. Han öppnade målskyttet i den första perioden och slutförde det i den tredje när han satte 4-2 i tom kasse. Västervik hängde därmed på Björrklven i kampen om en sista kvalplats. De har just nu sju poäng upp till Karlskrona som innehar sista slutspelsplatsen. 

Tingsryd har fortsatt en poäng ner till det negativa kvalstrecket. 

Västervik: Alexander Lindqvist-Hansen 2, Victor Öhman, Jens Holmström
Tingsryd: Joachim Nerman

Den här artikeln handlar om: