Sök
Pavel Datsiuk.
Nyheter

SKRÄLLEN: Pavel Datsiuk kan göra comeback i NHL

Pavel Datsiuks kontrakt med det ryska superlaget SKA St.Petersburg går ut i vår. Men det verkar inte finnas några planer att sluta enligt hans agent. Det är till och med så att 40-åringen inte utesluter en comeback i NHL.

Det är NHL:s egna hemsida som skriver om uppgifterna. Till ryska Match TV ska Pavel Datsiuks agent Dan Milstein ha sagt att ryssen inte är beredd att lägga av ännu på några år.
— Det är upp till honom nu om han ska åka till Nordamerika eller stanna i KHL och spela hockey.

NÄSTAN EN POÄNG I SNITT

Pavel Datsiuk är en av Rysslands främsta NHL-spelare genom alla tider och mellan 2001 till 2016 gjorde han 953 matcher och 918 poäng för Detroit Red Wings. Under den tiden blev det två Stanley Cup-titlar och mängder med individuella utmärkelser.

Sedan 2016 har han spelat för SKA i KHL, men nu utesluts alltså inte en comeback i världens bästa liga.
— Pavel blir långsammare med åren, men hans skicklighet och blick finns fortfarande där. Folk skulle komma till arenorna för att se honom, men igen: Beslutet är hans att fatta, fortsätter Milstein.

SJUA I DEN TOTALA POÄNGLIGAN

Pavel Datsiuk är sjua i Detroits totala poängliga genom alla tider och han är inte längre bunden av något NHL-kontrakt.
— Han skulle ha massvis med erbjudanden om han beslutar sig för att återvända till NHL. Det skulle vara uppskattat om han valde att återvända till Detroit. Men det är upp till honom, är han redo att göra comeback?

Pavel Datsiuk har i skrivandets stund skrapat ihop 34 poäng på 44 matcher för SKA.

Den här artikeln handlar om: