Sök
AIK och Björklöven var två av segrarna i kvällens matcher.
Västerviks IK

HA-SVEPET: Dubbla vändningar i heta seriefinalen – Löven tog efterlängtad seger

Kvällens matcher i Hockeyallsvenskan bjöd på seriefinal och flera tajta matcher. I slutändan vann AIK en svängig match och Björklöven tog en efterlängtad trepoängare.

AIK – OSKARSHAMN 5-4 (1-0,2-3,2-1)

AIK: Daniel Muzito Bagenda 2, Alexander Deilert, Anton Holm, Fredric Weigel
Oskarshamn: Matias Sointu, Alex Hutchings, Nicklas Heinerö, Filiph Engsund

Vilken sprakande tillställning! Det märks att detta är HockeyAllsvenskans två bästa lag. Det var en het match vilket märktes på isen. Båda lagen var laddade till tusen och bjöd på hockeyshow. Det var flera snygga mål och en svängig match som är underhållande för åskådare men kanske inte för tränarna.

Först såg det ut som att AIK skulle vinna då de ledde med 3-1. Då vände Oskarshamn till 3-4. Därefter klev Daniel Muzito Bagenda fram för hemmalaget och satte först 4-4 innan han, med endast två minuter kvar av matchen, sköt segermålet för AIK. Dubbla vändningar alltså.

AIK närmar sig nu Oskarshamn i tabelläget. Det skiljer två poäng mellan topplagen. Det ser nu ut som att dessa lagen kommer att mötas i den HockeyAllsvenska finalen, speciellt då både trean och fyran i tabellen förlorade i kväll. AIK har nu tio matcher i rad med poäng.

BJÖRKLÖVEN – VÄSTERÅS 3-2 (0-1,1-0,2-1)

Björklöven: Mattias Granlund 2, Jacob Peterson
Västerås: Sebastian Benker, Lukas Zetterberg

Björklöven är inne i en formsvacka och Västerås är formstarka. Löven hade inte tagit en trepoängare på hela nio matcher medan Västerås hade tre raka segrar. Då kunde man tro att matchen redan var avgjord där men Björklöven dominerade fullständigt och vann skotten med 39-15. Till slut kunde inte Samuel Ersson stå emot och rädda allt.

Björklöven är faktiskt Västerås mardrömsmotståndare. Västerås har tagit tre poäng mot alla lag i ligan, förutom just Björklöven som fortsätter att vara klubbens spöke.

ALMTUNA – PANTERN 2-3 OT (1-0,1-2,0-0,0-1)

Almtuna: Tony Mårtensson, Fredrik Forsberg
Pantern: Filip Lennström, Villiam Haag, Björn Svensson

Ångestmöte deluxe. Almtuna och Pantern hade båda fem raka förluster inför kvällens drabbning. Dessutom ligger båda lagen i botten av tabellen och tävlar mot varandra om att undvika kvalplacering.

Nichlas Falk, som gjorde debut som huvudtränare för Almtuna, fick en drömstart då Tony Mårtensson gjorde mål efter endast 24 sekunder. Det var däremot ett annat nyförvärv som fick gå segrande ur matchen. Björn Svensson anslöt till Pantern för en vecka sedan och satte det avgörande målet i övertid. Det var den tidigare SHL-spelarens första mål sedan han kom till Pantern.

KARLSKOGA – VÄSTERVIK 0-1 (0-0,0-0,0-1)

Karlskoga: 
Väservik: Darren Nowick

I en tillknäppt match såg det länge ovisst ut men där Västervik drog det längsta strået i slutändan och bröt därmed sin dystra bortasvit. Inför matchen hade Västervik förlorat fyra raka bortamatcher. Tack vare segern lyfter Västervik ytterligare i tabellen och ökar avståndet ner till kvalstrecket.

Skotten blev bara 18-18 och det krävdes något speciellt för att matchen skulle hetta till. Darren Nowick bidrog genom att skicka upp pucken i krysset precis i inledningen av den tredje perioden. Västerviks Emil Kruse höll nollan för tredje gången den här säsongen.

Den här artikeln handlar om: