Sök
Juliuz Persson stängs av i tre matcher.
Nyheter

Ny avstängning efter ännu en huvudtackling: ”Oavsiktlig träff”

Under fredagseftermiddagen meddelade disciplinnämnden sin tredje avstängning, och andra huvudtacklingen, för dagen. Nu gäller det däremot Karlskogas Juliuz Persson i HockeyAllsvenskan. Han stängs av tre matcher för en huvudtackling.

I onsdagens match mellan Västerås och Karlskoga träffade Juliuz Persson i huvudet på Acke Ringström i Västerås. Ringström blev liggande på isen under en längre period. Persson fick 2+10 under matchen men anmäldes efter matchen.

Han stängs nu av i tre matcher och får böta 2 750 kronor.
”Jag backcheckar hem för att förhindra Västerås spelarens skott. Jag hinner först på pucken och tar bort skottet. Sedan åker han med lågt huvud in i sidan av min rygg. Skrev även till Ringström under kvällen som svarade att han mådde bra”, säger Persson i ett pressmeddelande.

”KUNNAT UNDVIKAS”

Disciplinnämnden motiverar avstängning med att tacklingen innebär stor skaderisk och att den delas ut i skottögonblicket då spelaren är i en försvarslös position.
” Enligt nämndens mening är det fråga om en sådan oavsiktlig träff som hade kunnat undvikas om Juliuz Persson hade varit mer aktsam och vårdad. Nämnden finner det därmed utrett att Juliuz Persson gjort sig skyldig till en huvudtackling”, skriver nämnden i sitt beslut.

Juliuz Persson är Karlskogas fjärde bästa poängplockare under säsongen med 21 poäng på 32 matcher vilket är personbästa för 24-åringen. Han gör sin fjärde hela säsong i Karlskoga.

Forwarden kommer att missa Karlskogas tre närmaste matcher, mot Västervik, Modo och Vita Hästen.

Den här artikeln handlar om: