Sök
SHL

TREJD: SHL-klubbarna byter backar med varandra

Häromdagen var det Frölunda och Timrå som bytte backar med varandra. Nu gör Örebro och Malmö samma sak när Stefan Warg flyttar till Närke och Marcus Björk till Skåne.

Filip Westerlund och David Printz bytte häromdagen klubbar med varandra. Nu gör Stefan Warg och Marcus Björk samma sak. Warg är klar för Örebro, och flyttar därmed hem till sin hemstad, medan fjolårssäsongens bästa allsvenska back Marcus Björk går motsatt väg.

Det bekräftar de båda klubbarna på sina hemsidor.
– Vi känner att vi vill tajta till vår defensiv och där kommer Stefan hjälpa oss. Stefan är en defensivt stark back som spelar med ett stort hjärta, men jag tycker också att han har tagit stora steg rent spelmässigt i Malmö. Vår förhoppning är att Stefan är spelklar till lördagens bortamatch mot Skellefteå, säger Örebros sportchef Niklas Johansson.

KLAR FÖR FLERA ÅR

– Marcus är en ung och lovande spelare, som besitter stora spetskvaliteter i det offensiva spelet, inte minst i powerplay. Han har en stor uppsida i spelet med puck, har ett giftigt skott och en potential att kunna göra mycket poäng hos oss. Han var själv intresserad av att komma till oss och vi tror mycket på honom, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Wargs kontrakt med Örebro gäller över säsongen 21/22. Björk är klar för Malmö över säsongen 19/20.

Den här artikeln handlar om: