Sök
Leksand vann efter hyllningen till Tobias Forsberg.
Tingsryds AIF

HA-SVEPET: Först hedrades Tobias Forsberg – sedan vann Leksand klassikermötet

Klassikermötet mellan Leksand och Södertälje blev en svängig tillställning som hemmalaget kunde vinna efter stark tredje period. Samtidigt tog Tingsryd en oerhört viktig seger i botten.

LEKSAND – SÖDERTÄLJE 4-3 (2-2,0-1,2-0)

Leksand: Linus Persson, Mattias Nilsson, Jesper Ollas, Daniel Gunnarsson
Södertälje: Lindsay Sparks, Lucas Carlsson, Christopher Liljewall

Det klassiska mötet inleddes med ett stort tifo som hedrade Tobias Forsberg. Därefter gick man ut och bröt Södertäljes segersvit i en svängig match. Södertälje ledde med 3-2 inför sista perioden men då bestämde sig Leksand för att vända matchen. I den tredje perioden sköt Leksand 18 skott på mål fick in två puckar och laget har nu fem segrar på sina sex senaste matcher.

Södertälje hade inför matchen vunnit fem raka matcher och åtta av sina nio senaste. Den segersviten bröts däremot och Leksand avancerar nu förbi Södertälje i tabellen. En svit som däremot höll i sig var Nicolai Meyers. Hans assist till SSK:s tredje mål i matchen innebar poäng i 13 matcher i följd för den danske stjärnan.

TINGSRYD – MODO 2-1 (1-0,0-1,1-0)

Tingsryd: Daniel Ljunggren, Max Lindroth
Modo: Joakim Hagelin

Viktig seger för Tingsryd i botten. Inför dagens match hade laget fyra raka förluster men lyckades ta hem alla tre poängen när Modo kom på besök. På hemmais är smålänningarna dock starka och har nu tagit poäng i fyra raka hemmamatcher.

Modo hade två raka segrar men fick lämna tomhänta trots att man dominerade skotten och vann med 31-14. Tex Williamsson stod däremot på huvudet i Tingsrydsmålet och blev matchhjälte tillsammans med Max Lindroth som skickade in segerpucken med drygt tre minuter kvar av matchen.

Den här artikeln handlar om: