Sök
SHL

Backklippan inställd på en stark vår – ”Behöver spela min bästa hockey i karriären”

Linus Hultström stod för två assistpoäng när Djurgården och Frölunda gjorde upp i slaget om kusterna. Efter 6-1-segern i Scandinavium berättar 26-åringen om sin uppåtgående prestationskurva – och en vår som blir extra viktig för honom.
– 
Jag är i en sits där jag behöver spela min bästa hockey i karriären, säger Djurgårdsbacken efter vinsten.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)

Djurgården åkte buss från östkusten för att ta säsongens första seger mot konkurrenterna på västkusten. Av den första perioden att döma var det ett beslutsamt Stockholmslag som var på besök i Göteborg. Efter sexton spelade minuter stod det 1-5 på resultattavlan, och stämningen var minst sagt olustig på Scandinaviums läktare. Men Djurgårdsspelarna myste.
– Vi var otroligt effektiva, det kändes som att vi satte de flesta skotten, säger Linus Hultström till hockeysverige.se.

Nog var det några skott av deras 14 som inte gick in, men med Frölundas tre blyga diton kändes första perioden färgad i gult, rött och blått.
– Vi stressade fram misstag från Frölunda och de gav bort ganska många pucar i anfallszon som vi snappar upp. Och så var vi effektiva i powerplay, säger Linus Hultström.

I andra perioden var rollerna ombytta, i alla fall rent spelmässigt. Frölunda tryckte på och kom till betydligt fler avslut, Djurgården tog en drös utvisningar och kom bara til tre skott på mål.
– Men vårt boxplay var sjukt bra idag, de grabbarna ska har stort beröm, säger backen om den mållösa mittenperioden och tillägger:
– Sedan är Adam (Reideborn) otroligt lugn där bak. Han är lugn som person och det smittar av sig.

”SVÅRT ATT SÄTTA FINGRET PÅ”

Linus Hultström gör nu sin fjärde säsong med Djurgården, de två föregående var han i huvudstaden på lån från Florida Panthers, där han aldrig fick möjlighet att göra NHL-debut. Backen säger att han fick en trög start i serieinledningen i höstas men att han sedan dess har en uppåtgående kurva.
– Det var något som släppte efter förra landslagsuppehållet. Det har flutit på bra, jag har fått spela mycket och det börjar trilla in poäng och mål också. Det bygger självförtroende såklart. Det är roligt när man känner att det hårda jobbet man lägger ner bär frukt.

Var det något speciellt som hände som fick något att släppa?
– Jag har suttit och funderat på det där lite själv också, men det är svårt att sätta fingret på. Det är mer att de flesta spelen på isen har börjat gå rätt. Man sätter en första pass, följer med upp i anfallen, det flyter på. Och sedan är det klart att när poängproduktionen går upp så lyfter självförtroendet också, det går hand i hand.

”BÖRJAR BLI TILL ÅREN”

Efter 36 spelade matcher ligger nu Linus Hultström på 20 inkasserade poäng. Han leder den interna poängligan för backar och är topp 10 i SHL:s backliga. Till våren går kontraktet med Djurgården ut och backklippan inser att han har ett antal viktiga månader framför sig.
– Ja, absolut. Jag är i en sits där jag behöver spela min bästa hockey i karriären. Så det handlar om att vara så bra som möjligt varje kväll. Och hjälpa laget framför allt. Det är det jag har fokus på just nu, och det är det vi i gruppen har fokus på också, att ta oss väldigt långt i vår. Jag försöker att inte tänka så mycket på vad som händer sen utan jag försöker ta match för match, se till att bidra på de sätt man kan och hjälpa laget att ta tre poäng.

Men drömmen om NHL lever fortfarande?
– Ja, jag börjar bli till åren men jag är inte så gammal än, så det är klart. Som sagt, varje match är otroligt viktig både för laget och för mig. Och det finns där i bakhuvudet.

Vad krävs av dig för att nå dit?
– Att hålla en hög nivå under en längre till och bidra så som jag ska. Leda vårförsta powerplay-formation och hjälpa laget framåt.

Matchen mellan Frölunda och Djurgården slutade 1-6, med Daniel Brodin (2), Chay Genoway, Jakob Lilja, Marcus Davidsson, Jacob Josefson och Emil Bemström som målskyttar.

 

Den här artikeln handlar om: