Sök
Fredrik Söderström.
Nyheter

UPPGIFTER: Thoresen kan ersätta Söderström

Fredrik Söderström har gjort succé i Storhamar men kontraktet går ut efter säsongen. Nu uppger lokalmedia att klubben letar efter en ersättare för Söderström. En ersättare som kan bli Petter Thoresen.
– Jag måste se vad som är bäst för min egen resa, säger Söderström till Hamar Arbeide.

Han tog sin klubb Storhamar till ett lekande lätt guld och bröt en titeltorka på ett decennium. Som belöning utsågs han dessutom till Europas bästa coach förra säsongen. Fredrik Söderström ryktades sedan bort från den norska klubben men blev kvar. Nu går hans kontrakt ut.

Enligt lokaltidningen Hamar Arbeideblad kan klubben nu sondera terrängen för att hitta en eventuell ersättare till Söderström, som ännu inte lämnat besked kring sin framtid. Men enligt klubben själva går de all-in på att behålla den framgångsrike svensken.
– Jag pratade med Fredrik före jul men han tyckte det var för tidigt. Vi går all-in på att behålla honom, det finns ingen plan B, säger sportchef Sjur Rakstad-Larsen.

”TRIVS VÄLDIGT BRA”

Tidningen menar dock på att Petter Thoresen, som idag har posten som förbundskapten, är aktuell att ersätta Söderström.
– Jag hoppas få klarhet i min framtid den närmaste tiden. Men min prioritet ligger i att fortsätta jobba med landslaget. Jag vill gärna fortsätta jobba med hockey. Det är viktigast för mig.

Söderström själv då? Han vill inte besluta sig om sin framtid eller prata om huruvida han fått erbjudanden från andra klubbar.
– Jag trivs väldigt bra här. Men jag måste se det ur ett större perspektiv. Jag måste se vad som är bäst för min egen resa. Jag har inte tagit något beslut än, och jag känner inget akut behov av att resa härifrån heller, säger han.

Storhamar är trea i ligan, sex poäng bakom ledande Vålerenga.

Den här artikeln handlar om: