Sök
SHL
EKHOLM: Inför SHL All Star fortast möjligt

Efter två nätter med NHL All Star-bevakning, känner jag bara: Det är dags att vi tar tillbaka det i svensk hockey så fort det bara går.

I helgen som precis tagit slut gick 2019 års NHL All Star Game av stapeln. Ett maffigt evenemang där ligans största stjärnor samlats för Skills Competition och en turnering i tre-mot-tre. Massvis av teve-tittare, utsåld arena i San Jose och stor stjärnglans i dagarna tre. Och faktiskt väldigt underhållande. 

Här hemma har All Star lite halvt ifrågasatts för att vara ett jippo utan någon särskilt betydelse. Ett ploj-evenemang. Sverige provade All Star-konceptet ett par gånger under början av 2000-talet. Tre matcher spelades i Globen med ett tämligen mediokert slutresultat. Flera spelare som kom med tackade nej, och det blev inte alls så lyckat som dåvarande Hockeyligan hoppats på.

Så varför skulle det då fungera nu? Jag ringde naturligtvis upp Johan Hemlin, SHL:s sportchef som sa:
– Det var begränsat med intresse och utrymme i spelschemat då. Därför har det varit pausat.
– Det är inte aktuellt i dagsläget men absolut inte fryst för alltid.

Jag tycker SHL ska tänka om – av flera anledningar:

DEN MODERNA TEKNOLOGIN

Först och främst. Det var inte allt för längesedan som vi inte ens kunde se All Star-jippot från NHL live. Gick det ens under tidiga 00-talet? Absolut inte som i dag i alla fall. Det boostade knappast intresset, men nu kan vi se allt. Det borde ha ökat förståelsen och ”aha-upplevelsen” hos många fans som kanske var frågande till den svenska upplagan under det tidiga 00-talet. Vi kan i dag också serveras häftiga upplevelser på både arenan och i teven. Något som ett All Star-event skulle kunna utnyttja till max. Tänk att ha en GoPro-kamera med mic på Robin Figren och Dick Axelsson.

STJÄRNORNA BYGGER INTRESSE

SHL har många profiler, men behöver belysa dem mycket mer än vad de gör nu för att göra ligan ännu attraktivare. Precis det kan ett All Star-event hjälpa till med. I NHL är de experter på det och det är delvis därför som All Star är så stort som det är ”over there”. Med en All Star-helg i Sverige finns det all chans i världen att SHL:s största namn blir ännu större och också växa som förebilder samt idoler för alla hockeykids. Det borde SHL och dess klubbar vilja dra nytta av. Ju större stjärnor ju fler följare.

Hockeyligan All Star i Globen 2001. FOTO: Bildbyrån

INTEGRERAR MED FANSEN

Ett av SHL:s stora problem är att få fansen på sin sida. Det vet ni säkert om ni hängt med i debatterna den här säsongen. Till ett All Star-evenemang ska givetvis fansen ha nyckelroller. Det är de som ska kampanja och rösta fram de spelare som ska få kalla sig All Stars. För det är trots allt deras förtjänst att hockeyn fortfarande är så stor som den är i Sverige, och det är för deras skull det här evenemanget egentligen ska ta plats.

Så hur skulle det här då kunna se ut?

FORMATET: Det lättaste är såklart att inledningsvis bara kopiera NHL rakt av vad gäller upplägg. Dels för att det är ett fungerande koncept och sedan för att fans och spelare då också kommer känna igen sig och också kunna jämföra sig med NHL.
Och i ärlighetens namn: varför konstra till det?
Det enda man skulle kunna överväga är att lägga allt på samma dag istället för att smeta ut det på två dagar …

Skills Competition skulle bestå av: Vem som åker snabbast, skjuter hårdast, är bäst på prickskytte, har bäst teknik och vilken målvakt som kan rädda flest straffar i rad (passningstävlingen som NHL kör kan strykas). Pris av något slag såklart. Och svårare behöver det faktiskt inte vara. 

Ta ner C Mores studio på isen också och kom så nära det bara går för att ge både publik och teve-tittare den häftigaste produktion som någonsin gjorts.

All Star Game: Fem-mot-fem blir segt. Tre-mot-tre på stor rink kan ibland bli lite för statiskt och händelsefattigt. Så varför inte köra fyra-mot-fyra? Lite större ytor än normalt – men inte alldeles för stora heller.

LAGEN: NHL har sedan några år tillbaka låtit de fyra olika divisionerna ha varsitt lag (Metropolitan, Atlantic, Pacific och Central). Senast det begav sig i Sverige spelade man nord mot syd. Jag skulle dock föredra en turnering även här och dela in SHL i divisioner. Syd – Väst – Öst – Norr. Lagen röstas naturligtvis fram av fansen.

Två semifinaler. En final. En vinnare.

Hemlin var inne på att det var svår med utrymme i spelschemat. Men i ärlighetens namn, behövs det inte lite ny luft under en helg för att avbryta serielunken? Ligan behöver utvecklas, profiler behöver byggas och fansen måste bli mer involverade i vad som händer.

En All Star-dag är i min mening ingen dålig start.

Och enligt er läsare verkar det finnas underlag för en All star-grej. I alla fall enligt er som röstat på hockeysverige.se’s sajt.

Så här såg ställningen ut klockan 14:03 den 28 januari

Jag skulle älska se Dick Axelsson göra upp med Mattias Tedenby i en head-to-head i teknikbana. Eller Craig Schira mot Jason Garrison i vem som skjuter hårdast. Och är Leon Bristedt SHL:s snabbaste spelare?

Jag vill veta.
In med SHL All Star fortast möjligt.

//@ekholmpeter 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten