Sök
Malte Strömwall.
Nyheter

Ryktas tillbaka till Sverige – agenten dementerar: ”Just nu släpper de ingen”

Malte Strömwall ligger med sina 41 poäng (19+22) på 41 matcher på en tredjeplats i den finska ligans poängliga. 24-åringens lag KooKoo går dock tyngre och ligger i bottenskiktet av tabellen, något som startat spekulationer om att forwarden ska vara aktuell för en återkomst till SHL. Nu går Strömwalls agent ut och förnekar uppgifterna.
– Hans klubb KooKoo har meddelat att dom inte släpper en enda spelare just nu, säger agenten Patrik Aronsson till Hockeypuls.

Malte Strömwalls säsong med KooKoo går inte att beskriva med något annat ord än succé. Den 24-årige forwarden har stått för 41 poäng (19+22) på 41 matcher för det finska bottenlaget under säsongen. Succén har inneburit att spekulationer om en potentiell återkomst till SHL blossat upp, och så sent som i helgen var Brynäs sportdirektör Andreas Dackell och tittade på Strömwall, enligt Hockeypuls.

”VAD DET SEDAN LANDAR I SLUTÄNDEN VET JAG INTE”

Nu meddelar Strömwalls agent Patrik Aronsson att en återkomst till SHL inte är aktuell i dagsläget.
– Nej, de har nyss bytt tränare. Det återstår 16 omgångar att spela och dom har sju poäng upp till slutspelsplats så de siktar på att gå dit, säger agenten Patrik Aronsson till Hockeypuls.

(Hockeypuls) Så Strömwall blir kvar i Finland?

– Ja, just nu släpper de ingen spelare. Men vad det sedan landar i slutänden vet jag inte, svarar Aronsson.

Strömwall har tidigare representerat Växjö, Luleå och HV71 i SHL. 24-åringen spelade i Sverige senast säsongen 2015/16. Då noterades han för 42 poäng (25+17) på 49 matcher för AIK i Hockeyallsvenskan.

Den här artikeln handlar om: