Sök
Stefan Warg är tillbaka i Örebro.
SHL

Tillbaka i hemstaden efter känslosamma flytten: ”Rysningar när jag satte på mig tröjan”

Efter fyra och en halv säsong i Malmö stod det förra veckan klart att Stefan Warg återvänder till Örebro Hockey. För hockeysverige.se berättar 28-åringen om känslorna att vara tillbaka i hemstaden, det nya långtidskontraktet och det känslosamma farvälet till lagkamraterna i Malmö.
– Man är tuff och hård ute på isen, men sen blir man en ”mjukis” när man ska krama om grabbarna en sista gång, säger Warg till hockeysverige.se.

SKELLEFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det går fort i hockey, brukar det klassiska ordspråket lyda.

En som är väl medveten om det är den nyblivne Örebro-backen Stefan Warg. Efter fyra och en halv säsong i Malmö blev det förra veckan klart att han trejdades, i utbyte mot Marcus Björk, från Skåneklubben till Örebro.

”TUFFARE ÄN VAD JAG TRODDE”

Trots att det var Wargs initiativ att genomföra trejden var det av förklarliga skäl ett par omtumlande dagar för 28-åringen den gångna veckan.
– Det har varit väldigt blandade känslor, så klart. Jag har varit i Malmö i fem år nästan och när rlutsignalen gick i Stockholm i torsdags och jag visste att detta var sista stunden med det laget så sprack det en liten bubbla. Det blev rätt känslosamt när jag skulle säga hej då till grabbarna i laget. Det var tuffare än vad jag trodde att det skulle vara. Man är tuff och hård ute på isen, men sen blir man en ”mjukis” när man ska krama om grabbarna en sista gång, säger Warg till hockeysverige.se.

LÄS ÄVEN: TREJD: SHL-klubbarna byter backar med varandra

Warg är samtidigt tydlig med att han inte på något sätt är bitter över att lämna Malmö.
– Absolut inte. Det var på mitt bevåg, jag ville att de skulle göra det och jag har bara dem att tacka. Framförallt för den utvecklingen jag fått och det som de har gjort för mig. Jag är tacksam över att de släppte mig, ändå. Jag hade kontrakt över nästa säsong också så de hade ju kunnat säga att de inte ville släppa mig. Så jag vill rikta stor ”cred” till Malmö som lät mig gå och låter mig göra den här resan med Örebro, säger Warg.

FLÖG HEM FÖR ATT SE KLUBBEN GÅ UPP I ALLSVENSKAN

Återkomsten till Örebro skedde i lördagens bortamöte med Skellefteå (förlust 2–3 efter förlängning). Warg erkänner att det blev lite känslosamt när han fick dra på sig Örebro-tröjan igen efter sju säsonger i andra klubbar.
– Jag fick lite rysningar när jag satte på mig tröjan för första gången och verkligen kände att ”fan, nu är jag tillbaka”. Det var rätt mäktigt, berättar 28-åringen som gick poänglös från sin återkomst.


Stefan Warg i Malmö-tröjan. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån

Den högerfattade backen är född i Stockholm, men har fått sin hockeyfostran i Örebro. Warg spenderade ungdomsåren i Närke-klubben innan han flyttade till Västerås för juniorhockey. På den tiden spelade klubben division 1-hockey, långt ifrån glittret och glamouren på SHL-arenorna. Trots det var den stora drömmen som ung Örebrograbb att få representera stadens a-lag.
– När man var så liten var a-laget bara a-laget, eller vad man ska säga. Vilken serie de spelade i spelade inte lika stor roll. När jag spelade juniorhockey i USA så flög jag hem för att se den sista avgörande matchen när man gick upp från division I till allsvenskan. Det är ett minne jag kommer att ha med mig resten av livet.
– Sen stod jag på isen med Västeråströja när de firade att de gått upp i SHL, så det är kul att få vara en del av Örebro Hockey igen.

”EN STOR ANLEDNING TILL ATT JAG VILLE KOMMA HEM”

Warg a-lagsdebuterade i Örebro 2010 och spenderade två säsonger i klubben mellan 2010 och 2012. Sedan följde sejourer i Västerås, Norfolk, Utah, Skellefteå och Malmö innan det blev klart med en återkomst till närkingarna förra veckan. I samband med återkomsten blev det även klart att backen stannar i klubben fram till 2022.
– Det var ändå en ganska stor anledning till att jag ville komma hem. Jag ville inte bara komma hem för att avsluta säsongen, utan jag ville komma hem ”på riktigt” och vara en del av Örebro Hockey under en längre tid. Det ska bli jättekul att få vara med och bygga något här med Örebro och det jobbet börjar nu.

Örebro ligger på en tolfteplats i SHL för tillfället har i skrivande stund 13 poäng upp till Brynäs på den sista slutspelsplatsen. Warg är säker på att laget har vad som krävs för att lyfta i tabellen och lämna den absoluta bottenstriden bakom sig.
– Såna insatser som i matcherna mot Växjö och Skellefteå visar ändå att vi har kapaciteten. Mot Skellefteå tar vi en poäng och det kan vara en poäng som är väldigt viktig i slutändan. Nu under våren handlar det om att komma ihop och spela för varandra och för klubbmärket på bröstet. Vi har satt en boll i rullning och nu gäller det att vi fortsätter att rada upp goda insatser.

Den här artikeln handlar om: