Sök
Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #14

Ännu en vecka av alldeles underbara SHL har passerat och nedan tar vi er igenom det mesta av det bästa av det som inträffat.

Oscar Alsenfelt, Malmö

Veckan har bjudit på tre segrar för skåningarna. Alsenfelt har vaktat målet vid två av dessa räddat 57 skott, flest i hela ligan.

Nick Ebert, Örebro (3)

Örebro skrällde rejält mot Växjö i torsdags och Ebert var den stora segerorganisatören med sina två mål.

Anton Mylläri, Malmö

Malmö har haft en stark vecka bakom sig och Mylläri har bidragit till leveransen framåt med sina tre assist.

Daniel Brodin, Djurgården

Hela SHL:s poängkung veckan som gick med sina tre mål och en assist. Då ska man självklat vara med här.

Frederik Storm, Malmö

Det börjar närma sig slutspurten av säsongen och då är alltid Storm som bäst. Tre mål i veckan, samtliga i de två mötena mot Djurgården, är ett bevis på det.

Joakim Nygård, Färjestad

Stark vecka för Färjestadsspelaren som inte bara nöjde sig med två mål utan även spelade fram till lika många.

Veckans

…frånvaro Domedagen låg över Malmö när det stod klart att de skulle få klara sig utan lagkaptenen Fredrik Händemark under veckan då denne stängts av. Lägg därtill en tung trend för skåningarna. Facit: Tre raka segrar och 11-4 i målskillnad.

…ketchupeffekt 28 matcher hann att gå innan Timrås Patrik Blomberg i torsdags hittade nätet för första gången i SHL-sammanhang. Vänta 28 matcher till innan nästa mål? Nädå, redan i lördags mot Färjestad fick han nätkänning igen. Gör han mål på tisdag igen?

..islossning HV71:s Mattias Tedenby hade inte gjort mål sedan november. Då passade han istället på att göra två i sin 400:e för smålänningarna i lördags när Växjö fick ge sig i rivalmötet.

Den här artikeln handlar om: