Sök
Johan Porsberger.
Nyheter

Sparkades efter blöt utekväll: ”Det eskalerade fullständigt”

Han är en av de ledande spelarna i Leksand men hans temperament höll i ungdomen på att sätta käppar i hjulet för Johan Porsberger. I en podcast berättar han nu om det samt hur det egentligen gick till när han lämnade Asplöven.
— Dagen efter vaknade jag upp vid tolv och vi hade träning vid nio, jag hade 20 missade samtal från Kenttä, berättar han i LIF News podcast.

Hösten 2015 lämnade Johan Porsberger Asplöven. Han fick sparken och officiellt hette det att han hade försovit sig. Det hade han förvisso, men nu berättar han om bakgrunden till det.
— Det var en onsdag och jag hade en polare uppe. Vi skulle gå ut i Torneå och ta någon öl, men det eskalerade fullständigt. Dagen efter vaknade jag upp vid tolv och vi hade träning vid nio, jag hade 20 missade samtal från Kenttä och då kände jag väl att det vara nära nu, berättar Johan Porsberger för LIF News podcast.

SHL-AVANCEMANG DIREKT

Två veckor efter att han sparkades gjorde han klart med Leksand och fick ett råd med sig på vägen från Asplövens dåvarande sportchef Per Kenttä.
– Far någonstans å lär dig, berättar Porsberger.

Och han verkar ha lärt sig. Redan första säsongen i Leksand fick han vara med om ett SHL-avancemang. Andra säsongen blev det visserligen degradering men Porsberger har varit en pålitlig poängproducent. Men han berättar att hans temperament satte käppar i hjulet i ungdomen när han spelade med Luleås J20-lag.
— Jag var ett problembarn. På en roadtrip hade jag tre matchstraff på tre matcher, trots det gjorde jag 10 poäng fast jag bara spelade halva matcherna innan jag fick matchstraff.

Vidare berättar Porsberger att det som fick honom att lugna ner sitt temperament var när hans pappa sa till honom att han inte fick spela mer om det fortsatte.

Den här artikeln handlar om: