Sök
190129 Skellefteås Oscar Möller jublar efter hans 1-0 mål under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Rögle den 29 januari 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117 …
Växjö Lakers HC

SHL-SVEPET: Han gjorde mål nummer 100 – talangen avgjorde med mål nummer två

Det spelades full omgång av SHL under tisdagskvällen och nedan tar vi er igenom sex av dessa matcher.

Örebro – Frölunda 4 – 3 (1-1, 2-1, 0-1, 1-0)

Örebro: Kristian Näkyvä, Patrik Virta, Rodrigo Abols, Shane Harper
Frölunda: Samuel Fagemo, Rhett Rakhshani, Chay Genoway

Ett möte mellan två lag som befinner sig i varsin del av tabellen, men däremot i mitten av formtabellen om man ser till de fem senaste matcherna.

Det märktes att lagens form på senare är snarlik. De följdes nämligen åt målmässigt under matchen. Men det var Örebro som skulle gå segrande ur striden när de kunde avgöra på övertid.

Brynäs – Mora  1 – 4 (0-1, 1-1, 0-2)

Brynäs: Victor Söderström
Mora: Kevin Gagné, Spencer Abbott, Niki Petti, Matej Stransky

Mora hade bara tre segrar på bortaplan under ordinarie tid inför den här matchen. Men idag kom fjärde. Kevin Gagné gav bortalaget ledningen i den första perioden, men Victor Söderström kunde kvittera.

Mora är dock inne i en positiv trend och kunde återigen ta ledningen och i den tredje perioden kunde de öka på med två mål och därmed ta sin fjärde seger på bortaplan under säsongen.

Djurgården – Färjestad  3 – 2 (1-1, 1-0, 1-1)

Djurgården: Olle Alsing, Sebastian Strandberg, Emil Bemström
Färjestad: Jesper Olofsson, Johan Ryno

Det var upplagt för ett rejält klassikermöte på Hovet. Gästerna Färjestad tog ledningen men Djurgården kvitterade genom Olle Alsing i mitten av den första perioden och i inledningen av den andra skulle hemmalaget också ta ledningen.

I början av den tredje perioden åkte bortalagets Joakim Nygård ut. Det utnyttjade SHL:s skyttekung Emil Bemström i det efterföljande numerära överläget och stänkte in 3-1.

Färjestad skulle dock bjuda på lite spänning i slutskedet när de reducerade. Men Djurgården kunde gå segrande ur striden. Sjätte segern på de åtta senaste matcherna för stockholmarna.

Malmö – Luleå  1 – 2 (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 0-1)

Malmö: Konstantin Komarek
Luleå: Jesper Sellgren, Noel Gunler

Fyra poäng skilde mellan serieledarna Luleå och femman Malmö inför matchen och hemmalaget, som dessutom prickat in en formtopp, hade chansen att närma sig.

Det var nära att Luleå skulle avgå med segern efter full tid. De tog tidigt ledningen, men i slutet av matchen kunde hemmalaget kvittera och ta matchen till förlängningsspel och straffar. Där kunde sedan Luleås 17-årige talang Noel Gunler avgöra med sitt andra SHL-mål i karriären.

Skellefteå – Rögle  2 – 3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-1)

Skellefteå: Oscar Möller, Albin Eriksson
Rögle: Linus Sandin (2), Kodie Curran

Hemmalagets Oscar Möller är en fruktad målskytt och efter 2:41 spelade av dagens match så gjorde han sitt 100:e i SHL-karriären. Målet var det enda som kom i den första perioden, men tidigt i den andra skulle Rögle kvittera.

Då klev hemmalagets Albin Eriksson fram och nätade igen efter en lång tids måltorka. Men det här skulle vara Linus Sandins kväll, med sitt andra mål för aftonen så kunde han nämligen kvittera. Sedan avgjorde Kodie Curran på övertid.

Växjö – Linköping  2 – 3 (2-1, 0-0, 0-1, 0-1)

Växjö: Roman Horak, Julius Junttila
Linköping: Nick Sörensen (2), Joe Whitney

Hemmalaget kom till match med fyra raka förluster i ryggsäcken och bortalagets form har inte heller varit något att skriva hem om på senare tid.

Växjö tog snabbt ledningen med 2-0 och såg ut att vara på ut ur formsvackan med stormsteg. Men Linköping kunde reducera i slutet av den första perioden. Men Växjö fortsatt i ledning. Då kvitterade Joe Whitney med bara drygt två minuter kvar och sedan kunde Nick Sörensem med sitt andra mål för aftonen avgöra 20 sekunder in på förlängningsspelet.

Fortsatt tungt för de regerande svenska mästarna Växjö alltså som bara inkasserat två poäng på de fem senaste matcherna.

Den här artikeln handlar om: