Sök
AIK-jubel
Västerviks IK

HA-SVEPET: AIK upp i serietopp – efter storseger och Leksandsskräll

AIK leder HockeyAllsvenskan. De gick förbi Oskarshamn efter att ha bortaslagit Pantern med 5-1 och Leksand skrällt mot Oskarshamn.

SÖDERTÄLJE – KARLSKRONA 0-1

Södertälje:
Karlskrona: Nick Pageau

Inför matchen stod både Karlskrona och Södertälje på 61 poäng. Nu är Karlskrona tre poäng före SSK. Ett tidigt mål räckte för att KHK skulle vinna och bryta sin tunga svit med sex raka bortaförluster.

Robin Johansson imponerade i kassen och räddade 26 skott. Då räckte det för KHK att bara skjuta 15 skott på mål, eftersom ett av dem gick in.

PANTERN – AIK 1-7

Pantern: Calle Åsell
AIK: Christian Sandberg x2, Daniel Muzito-Bagenda x2, Anton Holm, Jesper Frödén x2

Snacka om att ta över serieledningen med stil. AIK var något pressad inför slutperioden då de ”bara” ledde med 2-1. Men i den tredje perioden gick allt in för Gnagets del. De sköt fem mål och vann till sist med SJU-ETT och fick dessutom se tre stycken tvåmålsskyttar.

Mest iögonfallande var förstås att kaptenen Christian Sandberg bröt sin 24 matcher långa måltorka – och sen tog det bara ett par perioder innan han gjorde ett till. Kanske är det en ketchupeffekt att vänta?

OSKARSHAMN – LEKSAND 1-2

Oskarshamn: Alex Hutchings
Leksand: Filip Johansson, Calle Själin

Oskarshamn föll senast mot AIK, där de hade chansen att rycka sig till en åtta poängsledning. Nu är de i stället en poäng bakom AIK efter att ha förlorat hemma mot Leksand. Leksand bröt Oskarshamns svit på åtta raka segrar.

Sättet segern kom till på får man säga var sensationell. Varken Filip Johansson eller Calle Själin hade gjort mål under säsongen inför matchen. I kväll slog de till båda två – och sköt då alltså AIK till serieledning. Leksand är femma och har sju poäng ned till Björklöven som är nia.

BJÖRKLÖVEN – ALMTUNA 2-1

Björklöven: Oskar Stål Lyrenäs, Emil Lundberg
Almtuna: Lucas Sandström

Nej, tränarbytet tycks inte hjälpa för Almtuna. Nichlas Falks gäng förlorade i kväll igen. Nu har de sju raka nederlag i HockeyAllsvenskan. De har tre poäng upp till Tingsryd som är på säker mark.

Desto roligare är det i Umeå i kväll. Efter att ha gått nio raka matcher utan att ta en trepoängare tog de en sådan senast – och en ny i kväll. Ett av säsongens stora berg- och dalbane-lag kanske har hittat en ny formtopp?

VÄSTERÅS – VÄSTERVIK 3-0

Västerås: Johan Skinnars, Sebastian Benker, Kalle Östman
Västervik:

Västerås vinner hemma. Och Samuel Ersson håller nollan. Hört den förut? Västerås har vunnit 16 sina 17 senaste matcher på hemmamark. I många av dem har Samuel Ersson storspelat.

Idag behövde JVM-målvakten dock ”bara” rädda 17 skott i segern. En seger som gör att Västerås har elva poäng upp till tvåan Oskarshamn och sex poäng ned till fyran Karlskoga. Västervik är tia i tabellen.

MODO – KARLSKOGA 5-2

Modo: Joakim Hagelin, Mattias Norlinder, Henrik Björklund, Daniel Sylwander
Karlskoga: Gustaf Thorell, Jonatan Harju

Modo har häng på fyran Karlskoga efter kvällens vinst. De är bara två poäng bakom värmlänningarna. Faktum är att Björn Hellkvists mannar vunnit tre av sina fyra senaste matcher i och med kvällens seger.

Mattias Norlinder, den 18-årige backen som gjort det så bra sedan han kom in i A-laget, sköt i kväll sitt första mål i HockeyAllsvenskan. Han har 1+2 på fem matcher.

VITA HÄSTEN – TINGSRYD 4-1

Vita Hästen: Marcus Eriksson, Henrik Rommel, Emil Eriksson, Erik Borg
Tingsryd: Filip Ahl

Vita Hästen vann ”måstematchen” mot Tingsryd. Vid förlust hade det kunnat skilja 16 poäng upp till TAIF på säker mark. Nu är det ”bara” tio. Efter tre raka förlustmatcher var kvällens vinst alltså otroligt viktig för Hästens del.

Den här artikeln handlar om: